Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Concurrentie Chinese tablets steeds groter, Galaxy Tab snel verouderd

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2011, 14:35 CategorieHardware

We zijn er aan gewend dat er in China nu eenmaal producten nagemaakt worden, maar deze zijn meestal van een stuk mindere kwaliteit en arriveren niet of een stuk later op de markt. Toch gaat het in de tablet markt allemaal wat sneller en is een tablet als de 7 inch Galaxy Tab nu al flink verouderd.

De originele Galaxy Tab was de oorspronkelijke ‘iPad killer’ maar met elke nieuwe aankondiging lijken de single-core processor, Android Froyo en de dikte van de tablet toch behoorlijk achterhaald. Een ander teken dat de tablet gedateerd is, is dat naamloze Chinese tablets nagenoeg dezelfde specs of zelfs betere specs bevatten dan de Galaxy Tab. Zie bijvoorbeeld de naamloze tablet van Ebot Digital Technology. De bouwkwaliteit blijft natuurlijk altijd een issue.

De tablet bevat een NEC Renesas 1GHz Cortex-A9 ARM processor, een 7 inch 1.024 x 600 multi-touch display met wijde kijkhoeken, Android 2.3 Gingerbread met een gegarandeerde update naar Honeycomb, 3.2 megapixel camera aan de achterzijde en 2 megapixel camera aan de voorzijde, Bluetooth 2.1 / 3.0, Flash 10.1 ondersteuning,Wifi en 3G.

Kortom, China speelt steeds sneller in op ontwikkelingen in de markt, zeker op het gebied van technologie. Het gevolg is dat de grotere fabrikanten als Samsung, Apple, LG en Motorola steeds vaker nieuwe producten op de markt moeten brengen om vernieuwend te blijven.

Bron: Netbook NewsKijk hier voor directe links naar alle populaire tablets

Kijk hier voor winkels die deze tablet met abonnement aanbieden

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.