Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De eerste reviews van de BlackBerry PlayBook (video)

Geschreven door
Geplaatst op14 april 2011, 12:15 CategorieHardware

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar de eerste reviews van de BlackBerry Playbook zijn verschenen. Voor de consument is de tablet in de VS nog niet te koop, maar de pers heeft de tablet voor het eerst in handen gekregen. Wat wordt er allemaal over de PlayBook gezegd? Is het een revolutie of gewoon een leuke gadget? We hebben de meeste reviews bekeken en hieronder een overzicht gemaakt van alle meningen.

Ter informatie; de 7 inch BlackBerry PlayBook is in de VS te koop als 16GB, 32GB en 64GB Wifi-only model voor een prijs van respectievelijk 499,00 dollar, 599,00 dollar en 699,00 dollar. Na de break de volledige specs en de reviews.

Specificaties BlackBerry PlayBook

 • 7 inch display, met 1024 x 600 resolutie
 • BlackBerry Tablet OS
 • 1 GHz dual-core processor
 • 1 GB RAM
 • Twee HD cameras (3 MP aan de voorzijde, 5 MP aan de achterzijde)
 • 1080p HD video opnamen
 • Video weergave: 1080p HD Video, H.264, MPEG, DivX, WMV
 • Audio weergave: MP3, AAC, WMA
 • HDMI video output
 • Wifi 802.11 a/b/g/n
 • Bluetooth 2.1 + EDR
 • Aansluitingen: microHDMI, microUSB
 • Ondersteuning voor WebKit/HTML-5, Adobe Flash Player 10.1, Adobe Mobile AIR, Adobe Reader, POSIX, OpenGL, Java
 • Afmetingen: 130 x 193 x 10 mm
 • Gewicht: 400 gram

Wat zijn de belangrijkste punten die we terugzien in de reviews?

 • Volgens de website AnandTech is het afspelen van Full HD H.264 content een groot pluspunt van de PlayBook en hiermee loopt RIM dan ook voorop. De tablet mist alleen .mkv ondersteuning en ondersteuning voor meerdere audioformaten. De website geeft ook aan dat de multitasking functie zeer vloeiend werkt. Groot nadeel is verder dat de standaard applicaties voor email, kalender en contacten ontbreken. Deze zullen later wel verschijnen, maar het is volgens AnandTech absurd dat deze niet standaard geïnstalleerd zijn. De uitleg van RIM is zelfs nog absurder; “Mensen die een PlayBook kopen doen dit voor Wifi gebruik en hebben geen push email nodig. Dan is een webbrowser ook goed genoeg.”
 • Volgens Engadget, die zich vooral gefocust hebben op de grafische vormgeving en het weergeven van apps, is de PlayBook een snel apparaat dat alle vormgeving vloeiend weet neer te zetten. Applicatie starten snel op, reageren snel en ook tussen applicaties kan snel geschakeld worden. Ook wanneer 1080p materiaal via HDMI weergegeven wordt blijft de tablet zelf zonder problemen of haperingen draaien. Verder geeft Engadget aan dat de batterij iets meer dan 7 uur meegaat, wat net niet genoeg is om echt bij de top aan te sluiten. De Motorola Xoom gaat een uur langer mee en de iPad 2 houdt het zelfs 10.5 uur vol.
 • Volgens The Wall Street Journal is de PlayBook meer een aanvulling voor een BlackBerry handset dan een op zichzelf staand apparaat. De tabelt werkt volgens de WSJ niet met andere smartphones en is daarom ook echt voor BlackBerry klanten. Eigenaren van andere smartphones moeten via het web email ophalen of hun agenda bekijken via Google of Yahoo en dat is natuurlijk een groot nadeel.
 • Volgens AllThingsD wekt het besturingssysteem van de PlayBook zeer intuïtief, snel en vloeiend. Multi-gesture bediening werkt volgens AllThingsD vlekkeloos. De webbrowser is soms wat traag, maar werkt wat Flash betreft beter dan menig ander apparaat.
 • Volgens CNET, die de PlayBook naast de Xoom en de iPad 2 gezet heeft is de webbrowser te traag. De iPad 2 (zonder Flash) en de Motorola Xoom (met Flash) zijn veel sneller. Wel geeft CNET toe dat de PlayBook erg goed overweg kan met alles dat met Flash te maken heeft.

De conclusie van bijna alle reviews is eigenlijk dat je beter even kunt wachten wanneer de PlayBook gelanceerd wordt, zeker wanneer je geen BlackBerry gebruiker bent. De PlayBook is nog niet helemaal af en komende updates zouden de tablet beter moeten laten concurreren met iOS en Android apparaten. Dit zijn nog maar de eerste reviews, dus laten we de komende dagen en weken nog even afwachten voordat we een conclusie trekken.

Video uitpakken BlackBerry PlayBook

Video review Engadget BlackBerry PlayBook

Video review Engadget BlackBerry PlayBook: Bridge

Video review Engadget BlackBerry PlayBook: Camera’s

Bronnen: DailyTech, Slashgear


€ 99,00

op werkdagen voor 18:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bekijk

Bron: beslist.nlKijk hier voor directe links naar alle populaire tablets

Kijk hier voor winkels die deze tablet met abonnement aanbieden

 • Delen:

Reacties

 1. Richard
  14 april, 2011 om 19:09

  .David Pogue (New York Times): “The PlayBook software is crawling with borrowed ideas from Palm webOS and Apple iOS” 

  ..David Pogue (New York Times): “But the PlayBook does impressive things that its rivals – iPad and the Android tablets- can only dream about”

  Bron:
  http://mobile.nytimes.com/2011/04/14/technology/personaltech/14pogue.xml

 2. Steve
  01 augustus, 2011 om 16:39

  Echt een topding die playbook. Ik heb er sinds 4 dagen een en dacht eerst dat het vreselijk lastig zou zijn maar is simpel en supersnel en de accu gaat ook redelijk lang mee.
  Wat mij betreft dus een echte aanrader.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.