Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste reviews LG Optimus Pad

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2011, 21:05 CategorieAndroid

De Optimus Pad tablet van LG heeft iets dat nog geen andere tablet heeft; 3D opnamemogelijkheid en weergavemogelijkheid. Maar heeft dit een toegevoegde waarde of is het een leuke gadget? En hoe presteert de tablet over het algemeen? Engadget en Slashgear hebben een eerste review van de Optimus Pad, G-Slate in de VS genaamd, gemaakt en in dit artikel geven we een korte samenvatting.

De LG Optimus Pad heeft een 8.9 inch display met een resolutie van 1.280 bij 768 pixels, Android 3.0 Honeycomb, een Tegra 2 processor, 3D opnamen en weergave, en alles wat je verder nog wilt in een Android apparaat. Verdere features zijn GPS, Bluetooth Wifi en 4G, wat we in Europa niet nodig zullen hebben. De tablet heeft een afmeting van 243 x 149 x 13 mm en een gewicht van 630 gram.

LG Optimus Pad: Review Slashgear

Volgens Slashgear is de 3D functionaliteit van de Optimus Pad niet echt indrukwekkend. Het is een leuke gadget, maar de reviewer vraagt zich af of het weghalen van een van de camera’s de prijs wellicht wat omlaag had kunnen brengen.Maar, als je een 3D TV hebt, graag 3D opnamen wilt maken en alleen maar een budget hebt voor een nieuwe tablet of een nieuwe 3D camcorder, dan is de Optimus Pad de oplossing. Als 3D niet echt een must is voor je dan is de tablet gewoon maar een tablet.

De camera’s op zich zijn een goede toevoeging en geven een redelijke kwaliteit. Qua aansluitingen en mogelijkheden laat de Optimus Pad zien dat het allemaal vlekkeloos kan.

Android 3.0 Honeycomb is nog wat ruw, mist hier en daar nog wat functionaliteiten en bevat software issues die not verholpen moeten worden. Kortom, Honeycomb is nog niet af en niet klaar voor de massa. De dure prijs van de tablet maakt het niet gemakkelijk om deze punten te ontwijken. Toch is Honeycomb wel vol beloften en zou het een perfect besturingssysteem kunnen zijn wanneer het af is.

De prijs van 750 dollar (waarschijnlijk ergens rond de 800 euro in Nederland) is erg hoog wanneer je ziet wat je exact krijgt. Haal 3D en 3G eraf en je houdt een Galaxy Tab 8.9 over die zelfs voor een prijs (569 dollar) minder dan de Wifi-only iPad 2 op de markt zal komen.

LG Optimus Pad: Review Engadget

Volgens Engadget is vooral het browsen op de Optimus Pad een verademing. Pagina’s worden snel geladen en goed weergegeven, en Flash ondersteuning is natuurlijk de perfecte toevoeging ten opzichte van de iPad. Ook de batterijduur is goed, vergelijkbaar met de Motorola Xoom.

Ook deze reviewer ziet Honeycomb nog als work-in-progress en besteedt er om deze reden weinig aandacht aan. De camera’s waren voor Engadget een negatief punt. Er was zowel bij de camera aan de voorzijde als de camera aan de achterzijde veel ruis waar te nemen. De 5 megapixel camera aan de achterzijde heeft ook veel last van artifacts tijdens video opnamen. De 3D functionaliteit is wordt als niet interessant benoemd. De 3D weergave werkt met de rood/blauwe anaglyph techniek die we kennen uit de jaren ’50 en 3D opnamen zijn pas interessant als je het ook echt op een 3D TV weer gaat geven.

Ook Engadget komt tot de conclusie dat de tablet aan de dure kant is en dat de extra elementen die je bij deze tablet krijgt er niet dermate uitspringen dat het de prijs verantwoordt. Wat je wel krijgt; goede prestaties, een mooi scherm en een uitstekende batterijduur. De tablet wordt dan ook aangeraden als je toch een data abonnement wilt nemen – aangezien je met een 2 jarig abonnement een fikse korting krijgt – maar anders zijn andere Honeycomb tablets wellicht ook een optie.


Kijk hier voor directe links naar alle populaire tablets

Kijk hier voor winkels die deze tablet met abonnement aanbieden

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.