HP toont webOS Music & Movie store voor de TouchPad

17 april 2011 1 Minuut 1 Reacties
hp-music-store

De geruchten gaan dat HP zich voorbereidt haar intrede in de muziek en film streaming markt. Bij PreCentral is een uitgelekte PowerPoint presentatie van HP binnengekomen die laat zien dat de HP TouchPad tablet gelanceerd zal worden met een Music en Movie Store die vanuit een zogenaamde 'cloud' online gestreamd wordt, wat bijvoorbeeld ook door Spotify gedaan wordt. Dit houdt in dat HP een online database bijhoudt van alle muziek en films die jij upload en jij hier, ongeacht je locatie, altijd toegang tot hebt, mits je verbonden bent met het internet.

Een mooie toevoeging op muziek en film cloud service idee van HP is dat de voor jou (mogelijk) interessante nummers lokaal op je tablet (of PC) opgeslagen worden zodat je ook zonder internetverbinding muziek kunt luisteren. Daarnaast is het mogelijk muziek te streamen die je nog niet aangekocht hebt. De concurrentie wordt dus nog groter op de muziek streaming markt aangezien Google ook van plan schijnt te zijn een dienst als deze te lanceren en Amazon al een dergelijke applicatie gelanceerd heeft.

De afbeelding uit de uitgelekte presentatie doet nogal aan als een slechte Photoshop poging, maar de algemene trend volgend zou het zomaar kunnen gebeuren. Over de Movie Store zijn niet meer details bekend.

Reacties (1)