Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP toont webOS Music & Movie store voor de TouchPad

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2011, 12:43 CategorieApplicaties

De geruchten gaan dat HP zich voorbereidt haar intrede in de muziek en film streaming markt. Bij PreCentral is een uitgelekte PowerPoint presentatie van HP binnengekomen die laat zien dat de HP TouchPad tablet gelanceerd zal worden met een Music en Movie Store die vanuit een zogenaamde ‘cloud‘ online gestreamd wordt, wat bijvoorbeeld ook door Spotify gedaan wordt. Dit houdt in dat HP een online database bijhoudt van alle muziek en films die jij upload en jij hier, ongeacht je locatie, altijd toegang tot hebt, mits je verbonden bent met het internet.

Een mooie toevoeging op muziek en film cloud service idee van HP is dat de voor jou (mogelijk) interessante nummers lokaal op je tablet (of PC) opgeslagen worden zodat je ook zonder internetverbinding muziek kunt luisteren. Daarnaast is het mogelijk muziek te streamen die je nog niet aangekocht hebt. De concurrentie wordt dus nog groter op de muziek streaming markt aangezien Google ook van plan schijnt te zijn een dienst als deze te lanceren en Amazon al een dergelijke applicatie gelanceerd heeft.

De afbeelding uit de uitgelekte presentatie doet nogal aan als een slechte Photoshop poging, maar de algemene trend volgend zou het zomaar kunnen gebeuren. Over de Movie Store zijn niet meer details bekend.

  • Delen:

Reacties

  1. Richard
    17 april, 2011 om 16:48

    Het is ook niet vreemd dat dit ook wordt meegenomen in het webOS-ecosysteem. Naast de zakelijke toepasbaarheid van alle ‘cross connected devices’ wil men in de vrije tijd ook vermaak.

    Tevens heeft HP een samenwerkingsverband met Amazon. Voor de TouchPad is daarom ook een Kindle app opgenomen. Overigens niet vreemd, want John Rubinstein (voormalig Palm CEO en nu Senior VP bij HP) is een tijdje terug toegetreden tot de directie van Amazon.

    – posted via a webOS powered Palm Pre2 –

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.