Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Minder iPad 2 verkopen verwacht door productie problemen

Geschreven door
Geplaatst op23 april 2011, 13:44 CategorieApple

De verwachtingen voor het aantal iPad 2 verkopen in 2011 is naar beneden bijgesteld, maar niet door een lagere verwachting van de vraag naar de tablet. Volgens analisten van IHS iSuppli zijn Apple’s productie problemen de belangrijkste factor voor de lagere verwachting; verwacht wordt dat het bedrijf dit jaar 39.7 miljoen iPad 2 tablets zal verkopen.

Analisten hadden verwacht dat Apple in het eerste kwartaal zo’n 6.2 miljoen exemplaren zou verkopen, maar Apple verraste de markt met het bericht dat ze 4.69 miljoen stuks verkocht had. Apple gaf toe dat ze moeite heeft om aan de vraag te voldoen, maar wilde niet vertellen waar de problemen lagen.

Onderzoek door iSuppli wijst echter uit dat er verschillende factoren zijn die de assemblage van de tablet vertragen. Zo zou Apple bezorgt zijn over de kwaliteit van de LCD panelen die gebruikt worden in de iPad 2 aangezien een van de touchscreen leveranciers problemen ervaart in het productieproces. Ondertussen is er ook een tekort aan nieuwe iPad 2 speakers. iSuppli geeft aan dat Apple wel weer op weg is om haar productie volume dit kwartaal op te krikken, maar het bedrijf loopt nog steeds achter op het productie doelstellingen voor april.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.