Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe Nintendo Wii komt met een 6.2 inch tablet als controller’

Geschreven door
Geplaatst op23 april 2011, 14:02 CategorieGaming

Er gaan de laatste tijd veel geruchten over een nieuwe Wii console van Nintendo en dat heeft in principe niet veel met tablets te maken. Maar, Nintendo schijnt ook plannen te hebben voor de introductie van een nieuwe controller met een 6.2 inch display waar applicaties los van de console op kunnen draaien.

De tablet controller heeft 8 knoppen, een groot display en twee analoge joysticks en een camera. Kortom, een mooi pakket wat lijkt op een gaming tablet. Volgens de bronnen van Kotaku zou de controller ook los van de Wii console gebruikt kunnen worden als pure tablet. Wanneer gebruikt tijdens het spelen moet de tablet een tweede scherm zijn waar de gamer bijvoorbeeld extra in-game informatie kan krijgen of spullen kan kopen.

Sony schijnt ook druk bezig te zijn met de ontwikkeling van een speciale gaming tablet, gebaseerd op de PS3, dus het is een verstandig besluit van Nintendo om dit te volgen, mits het waar is. Er is een grote markt voor tablets die zich puur op gaming focussen en makkelijk te integreren zijn met een vaste console. Tijdens de komende E3 beurs zullen we waarschijnlijk meer te horen krijgen van Nintendo.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.