Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia heeft geen haast, wil een unieke tablet ontwikkelen

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2011, 13:57 CategorieBesturingssystemen

Apple heeft een tablet, RIM heeft haar eigen tablet, HP zal binnenkort haar eigen tablet hebben, en Android tablets schieten als paddenstoelen uit de grond. Wie missen we nog? Nokia natuurlijk. De Finse fabrikant is druk bezig met de omschakeling naar Windows Phone door de nieuwe samenwerking met Microsoft, maar laat weten dat haar tablet plannen niet vergeten worden en zelfs groots zijn.

In een interview met YLE TV in Finland heeft Nokia CEO Stephan Elop laten weten dat de keuze qua software nog niet gemaakt is. Nokia zou kunnen gaan voor een Windows 7, MeeGo, of Windows 8 tablet. De eerste twee lijken onwaarschijnlijk dus houden we Windows 8 over. Daarnaast wil Elop een tablet brengen die niet een van de velen is en zich sterk differentieert van de concurrentie. Om deze reden heeft Nokia ook geen haast en wil de fabrikant liever iets doen wat ook echt goed is.

Wellicht dat Nokia echt iets nieuws kan laten zien en dan ligt er natuurlijk een grote winst voor het bedrijf. Windows 8 verschijnt tegen het einde van dit jaar of begin volgend jaar dus we hoeven dan ook pas te rekenen op een Nokia tablet.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.