Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Acer overweegt MeeGo tablet en komt in juli met Intel Oak Trail Honeycomb tablet’

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2011, 12:38 CategorieAndroid

Het lijkt erop dat Intel zich terug gaat vechten in de tablet markt. Acer zou namelijk volgens bronnen van Digitimes in juli een nieuwe Honeycomb tablet lancering die gebruik maakt van Intel’s Oak Trail processor. Deze processor zou moeten zorgen voor betere prestaties dan de tot nu toe gebruikte ARM processors, zonder de tablet duurder te maken. Daarnaast zou Acer een nieuw (extra) tablet platform overwegen.

Intel zou volgens eerdere berichten flinke subsidies geven aan fabrikanten die van haar Oak Trail processors gebruik willen maken, waardoor de kosten voor betere prestaties op hetzelfde niveau kunnen blijven. Intel wil op deze manier voet aan de grond krijgen in de tablet markt. Naast Acer zouden ook ASUS en Lenovo het gebruik van een Intel processor voor Android tablets overwegen.

Volgens de bronnen zou Acer momenteel ook het MeeGo platform evalueren voor toekomstige Oak Trail tablets. Versie 1.2 van dit besturingssysteem is onlangs gelanceerd en Intel is hard op zoek naar extra partners om het ook tot daadwerkelijke producten te laten komen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.