Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple gaat OLED displays gebruiken voor derde generatie iPad’

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2011, 12:42 CategorieApple

De geruchten gaan dat een van Apple’s topmannen, Tim Cook, met Samsung heeft gesproken over het gebruik van Samsung’s AMOLED display technologie in de derde generatie iPad. Een anonieme bron heeft tegenover The Korea Herald aangegeven dat beide partijen recentelijk met elkaar in gesprek zijn geweest om de techniek te integreren.

Momenteel gebruikt de iPad 2 nog een standaard LCD display, maar Apple zou graag zien dat de kwaliteit hiervan omhoog gaat. Samsung heeft de perfecte oplossing met haar AMOLED techniek, welke de fabrikant al gebruikt heeft in haar nieuwe Galaxy S 2 smartphones. De AMOLED displays geven een helderder beeld, hebben minder last van reflecties in zonlicht en verbruiken minder energie. Overigens zijn er twee feiten die dit verhaal kunnen ontkrachten; Apple en Samsung staan momentele recht tegenover elkaar in een rechtszaak over het schenden van patentrechten en Samsung heeft eerder aangegeven dit jaar niet met AMOLED displays voor tablets te komen.

Wanneer Apple van de diensten van Samsung gebruik zou gaan maken zou dit een hevige klap in het gezicht van LG zijn. De grote concurrent van Samsung voorziet Apple momenteel van LCD displays voor de iPad 2.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.