Explosie Foxconn: Wat zijn de gevolgen voor de iPad 2?

23 mei 2011 1 Minuut 0 Reacties
foxconn

De explosie bij de Foxconn fabriek in China, waarbij 3 doden en 15 gewonden vielen, is op zich natuurlijk al erg genoeg. Maar nu beginnen de berichten/geruchten over de iPad 2 voorraad natuurlijk binnen te stromen. Zo heeft Foxconn zelf een officieel bericht verstuurd naar alle leveranciers van componenten waarin de fabrikant aangeeft dat de iPad 2 niet vertraagd zal worden en dat alle producten zullen worden geleverd als gepland.

Aan de andere kant is in verschillende landen de levertijd van de iPad in de online Apple Store van 1 – 3 dagen veranderd in 1 – 2 weken. Dit zou weer aangeven dat de iPad 2 wel degelijk vertraging oploopt door de explosie. Dan hebben we natuurlijk de analisten nog; het merendeel hiervan verwacht dat de iPad 2 (en andere Apple producten zoals de iPhone) problemen ondervindt door deze gebeurtenis. Tot 30 procent van de iPad 2 productie kan hier volgens hen last van hebben, de rest van de tablets wordt in een andere Foxconn fabriek geproduceerd.

Kortom, het is gissen maar als we ergens op af moeten gaan is het wel de levertijd indicatie die we in de Apple Store terug kunnen vinden; 1 – 2 weken.

Reacties (0)