Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Foxconn trekt het niet meer; tekort aan iPad 2 tablets loopt op

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2011, 0:51 CategorieApple

Apple heeft sinds de lancering van de iPad 2 al problemen met de voorraad en de nieuwe ladingen tablets komen maar mondjesmaat binnen. Apple verkoopt de meeste mobiele apparaten ter wereld en als er dan ergens een kink in de kabel komt vormt zich een groot probleem. Het probleem nu ligt niet zozeer bij het tekort aan onderdelen, waar iedere fabrikant last van heeft, maar de fabrikant van Apple’s producten, Foxconn, heeft ook een groot tekort aan mankracht.

Volgens bronnen van Digitimes heeft vooral de Foxconn fabriek in Chengdu, China hier last van. Samen met het onderdelen tekort door de aardbeving in Japan en de grote vraag naar tablet/smartphone componenten van de laatste tijd gaat dit Apple naar alle waarschijnlijkheid ook de komende 3 maanden nog parten spelen. Verwacht wordt dat de voorraad minimaal zal blijven.

Momenteel vraagt Apple tussen de 2.5 en 3 miljoen iPad 2 tablets per maand van Foxconn en de fabrikant zegt alle productielijnen en mankrachten in te zetten om aan deze eisen te voldoen.  • Delen:

Reacties

  1. Jan
    13 mei, 2011 om 10:39

    Lost zich vanzelf op zodra de hype voorbij is en mensen ook weten dat er alternatieven zijn in de vorm van android 3 Honeycomb tablets. Het gerucht gaat dat Asus nu last van tekorten heeft voor de levering van de EeePad Transformer waar de eerste voorraden in no time verkocht zijn. Het meest interessant is nog of fabrikanten geen exclusieve deals van onderdelen en mankracht (gaan) sluiten, zodat blijkt dat gadgets van bepaalde fabrikanten wel en andere fabrikanten niet of slechter leverbaar zijn.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.