Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe geruchten over Amazon tablet in tweede helft 2011

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2011, 11:33 CategorieAndroid

De geruchten over een Amazon tablet worden steeds heviger en nu berichten leveranciers van componenten zelfs dat zij orders gekregen hebben van Amazon. Vorige maand hoorden we nog dat Samsung de product van de tablet voor zijn rekening zou nemen, maar volgens de bronnen van DigiTimes zal de productie in handen liggen van Quanta Computer, gebruik makend van een Fringe Field Switching LCD display van e-paper fabrikant E Ink.

E Ink produceert momenteel de displays van Amazon’s Kindle e-reader al, maar door het gebruik van een LCD panel zou de Amazon tablet ook kleurrijke grafische vormgeving, video en andere dynamische content kunnen tonen. Fringe Field Swiching (FFS) displays zijn vergelijkbaar met de IPS technologie die gebruikt wordt in de iPad 2 en de ASUS Eee Pad Transformer, met wijdere kijkhoeken en een betere kleurnauwkeurigheid.

Volgens de bronnen wil Amazon 700.000 tot 800.000 tablets per maand gaan produceren en de eerste leveringen staan in de tweede helft van 2011 gepland.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.