Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nooit meer opladen met de Ecopad Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2011, 20:12 CategorieHardware

Wat zou het toch mooi zijn als je een tablet hebt die je nooit meer op hoeft te laden. Toekomstmuziek natuurlijk, maar wellicht dichterbij dan we denken. De Ecopad is een concept tablet die aangestuurd wordt door puur de aanraking van het scherm. Dus alles wat je normaal gesproken op een tablet doet – tekenen, swypen, typen, tappen, gamen – zorgt ervoor dat de accu opgeladen wordt.

De afbeeldingen na de break leggen exact uit hoe het in zijn werk gaat, maar in principe slaat de tablet de energie van jouw interactie met het scherm op om het apparaat aan te sturen. De lagen die elektriciteit genereren worden direct onder het LCD display geplaatst en de batterij bevindt zich hier weer direct onder. Er wordt automatisch aangegeven wanneer het tijd is om een paar mails te gaan schrijven om de batterij op te laden.

Het is natuurlijk nog maar een idee, maar het zou moeten werken. Hoe lang gaat het duren voordat een fabrikant dit ook echt oppakt? Het zou voor velen van ons ideaal zijn.

Bron: Yankodesign

  • Delen:

Reacties

  1. Hans
    29 augustus, 2011 om 11:00

    Kan ik een digitale camera opladen als ik deze aansluit op een tablet (meer specifiek: HP TouchPad)? of is de accu van een tablet niet geschikt om andere apparaten op te laden?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.