Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab 10.1v camera versus Apple iPad 2 camera (video)

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2011, 12:12 CategorieAndroid

De Samsung Galaxy Tab 10.1v is inmiddels een week leverbaar in Nederland en er verschijnen dan ook steeds meer vergelijkingen, video’s en reviews online. Maar wat vind jij nu belangrijk om te zien of te vergelijken? Sommigen vinden de camera een belangrijk element en daarom heeft Netbook News de camera van de Galaxy Tab 10.v met die van de iPad 2 vergeleken.

De Samsung Galaxy Tab 10.1v heeft een 10 inch scherm, Tegra 2 processor, Wifi, 3G, 1GB aan RAM en een opslaggeheugen van 16GB. Het besturingssysteem is vanzelfsprekend Android 3.0 Honeycomb. Na de break vind je de volledige camera test met foto’s en video.

In de test hieronder is het duidelijk te zien dat de Samsung Galaxy Tab 10.1v er als beste uitkomt. De foto bovenaan is van de Samsung, de foto onderaan van de iPad 2.

Ook hier is de foto bovenaan van de Samsung en onderaan van de iPad 2.

Wat video betreft lijkt de iPad net wat vloeiender en gedetailleerder te zijn dan de Samsung.

Als een camera belangrijk voor je is dan is het een lastige keuze, maar als je voor de applicaties gaat dan wint het iOS systeem van Apple het. De Galaxy Tab 10.1v is een mooi apparaat en inmiddels onder andere bij Vodafone te koop. Later dit jaar wordt er een dunnere versie van deze tablet verwacht met de naam Galaxy Tab 10.1.

Kijk hier voor directe links naar alle populaire tablets

Kijk hier voor winkels die deze tablet met abonnement aanbieden

 • Delen:

Reacties

 1. Jan
  12 mei, 2011 om 9:01

  Je test de camera en vervolgens neem je in de conclusie
  “de hoeveelheid apps” mee? Dat de iPad nu meer apps heeft als Android 3 is logisch uiteraard gezien Android veel korter op de markt is. De foto’s zeggen veel. Zelfs al op deze kleine foto’s. Tab 10.1 dus als je foto’s wil maken op een tablet. Als je dat al wil.

 2. Jeroen
  13 augustus, 2011 om 0:57

  Vreemde conclusie, ik koop toch niet alleen een Tablet om foto’s te maken?
  En wat betreft de APPS, of er u 40.000 Apps of 80.000 Apps te krijgen zijn.
  Er is altijd wel eentje die goed functioneert.

  Ik laat daar mijn keuze dus niet meer vanaf hangen

  • Martijn
   13 augustus, 2011 om 1:03

   Het gaat hier toch om de camera? Er zijn mensen die dit een belangrijk punt vinden. En, Apple heeft veel meer geoptimaliseerde Apps voor de iPad dan dat er voor Android zijn. Dat is geen 80.000 / 40.000. Voor Android zijn er misschien 100 – 200 apps.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.