Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Wifi-only Galaxy Tab met zwakkere processor en Bluetooth 2.1

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2011, 11:47 CategorieAndroid

De lang verwachte Wifi-only versie van de 7 inch Samsung Galaxy Tab is in de VS te bestellen voor een prijs van 350,00 dollar, maar er zit wel een addertje onder het gras; er zijn diverse klachten gemeld over het feit dat Samsung heeft proberen te besparen op te tablet met een zwakkere processor en een mindere versie van Bluetooth.

Vanzelfsprekend beschikt de Wifi-only versie niet over 3G, maar consumenten verwachtten niet dat er ook opofferingen gedaan zouden worden op andere hardware specs. De twee meest in het oog springende aanpassingen zijn het downgraden van Bluetooth 3.0 naar Bluetooth 2.1, wat de tablet incompatibel zou kunnen maken met sommige accessoires die wel met de 3G variant werken, en een mindere grafische processor, een PowerVR SGX 530 in plaats van de PowerVR SGX 540. Een zwakkere processor betekent een tragere rendering van webpagina’s en andere grafische vormgeving.

Overigens is de Samsung Hummingbird processor ook vervangen, maar levert deze qua snelheid niet in. Wanneer de Wifi-only Galaxy Tab naar Nederland komt is nog niet bekend.

Bron: Netbook News

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.