Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gerucht claimt dat iPad 3 zich focust op 3D

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2011, 16:34 Categorie3D tablets

Een wat vaag gerucht claimt dat Apple de derde generatie iPad focust op 3D. Een bron uit de filmindustrie zou tegenover RCR aangegeven hebben dat het “dead cert” (absoluut zeker) is en dat filmstudio’s 3D films en andere content aan het voorbereiden zijn voor iTunes. Ook zouden meerdere medewerkers bij Foxconn dit gerucht bevestigen.

De details over hoe het exact zou werken zijn niet gegeven. 3D opnamen zijn redelijk simpel aangezien je alleen twee camera’s nodig hebt om het 3D effect te produceren. Tablets als de LG Optimus Pad kunnen dit al. Het weergeven van 3D is veel moeilijker en voor tablets als de Optimus Pad heb je dan ook een bril nodig om het 3D effect te kunnen zien. 7 tot 10 inch bril-vrije 3D displays zijn veel duurder en vereisen meer rekenkracht. 3D smartphones hebben wel een dergelijk display aangezien ze een stuk kleiner zijn.

Het gerucht is nog niet door andere bronnen bevestigd en het zou tegen alle principes van Apple in gaan als het waar is. Apple is een van de weinige computer fabrikanten die Blu-ray nog niet in haar producten integreert en tot nu toe vind je ook geen enkele vorm van 3D terug in Apple apparatuur. Apple neemt nieuwe technieken normaal gesproken pas op wanneer de techniek simpel gehouden kan worden en daarom zal het merk ook geen 3D bril accepteren, net als ze geen pen voor de iPhone accepteert.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.