Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video: ASUS Padfone officieel gepresenteerd (update)

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2011, 11:53 CategorieAndroid

Om het af te leren nog een laatste (voor vandaag wellicht) bericht over de ASUS Padfone; de tablet is vanmorgen tijdens de Computex 2011 officieel gepresenteerd door ASUS. We hebben al wat afbeeldingen voorbij zien komen en nu is het dan ook tijd voor wat details. Zo beschikt de tablet over een 10.1 inch scherm met een 1.280 bij 800 pixels resolutie en de Android smartphone heeft een 4 inch scherm.

De batterij van de tablet kan gebruikt worden om de telefoon op te laden, terwijl de 3G connectiviteit van de telefoon gebruikt kan worden om een internetverbinding te maken voor de tablet. ASUS belooft een vloeiende overgang tussen telefoon en tablet user interface. Alles wat je op de smartphone ziet wordt automatisch vergroot om binnen het scherm van de tablet te passen. De web browser ervaring is volgens ASUS dan ook voor de tablet geoptimaliseerd. Wanneer je gebeld wordt en de smartphone is ‘docked’ in de tablet dan kun je de smartphone er simpel weg uithalen of een Bluetooth headset gebruiken. Bekijk na de break een aantal video’s van de Padfone.

Het opslaggeheugen bevindt zich voor beide apparaten in de smartphone en deze smartphone beschikt over twee camera’s, waarvan een videochat camera aan de voorzijde en een 5 megapixel camera aan de achterzijde. De camera aan de achterzijde wordt via een gat in het dock ook door de tablet gebruikt. De tablet beschikt zelf ook nog over een camera aan de voorzijde.

Video ASUS Padfone

Hands-on video jkk mobile

Hands-on video Engadget

De complete hardware specificaties zijn volgens ASUS nog niet bepaald, net als de prijs en beschikbaarheid. Het lijkt dus nu nog meer op een concept dan een echt product. Jammer. Deze mag van ons snel komen.

Update 30/05 12.57: In de tweede video zie je op 1.08 minuten een IE8 PC browser voorbij komen. Wij gaan er vanuit dat dit een demo foutje is aangezien alle modellen aanwezig tijdens de Computex beschikken over over een mock-up van Android.

Update 30/05 13.16: ASUS heeft tegenover Engadget aangegeven voor de kerst met de Padfone op de markt te willen komen. Ook zal de tablet/smartphone combinatie beschikken over de meest recente versie van Android op dat moment en de fabrikant wil gaan voor Android Ice Cream Sandwich.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.