Waarom de iPad 3 geen (AM)OLED display zal hebben

27 mei 2011 1 Minuut 6 Reacties
nanosys-qdef-display-ipad

Gisteren brachten we het nieuws dat Apple wellicht zou willen gaan voor een (AM)OLED display voor de volgende generatie iPad. In dat artikel gaven we al aan dat er een paar redenen te noemen zijn waarom dit onlogisch of niet mogelijk is, maar er zijn er meer. Hieronder vind je de belangrijkste redenen voor het feit dat de iPad 3 niet voorzien zal zijn van een OLED display.

1) Samsung heeft momenteel geen productielijn waarmee 9.7 inch (of hier in de buurt) OLED displays mee gemaakt kunnen worden. De fabrikant kan 4 inch displays maken voor smartphones.

2) Samsung heeft de investering in de 6-9 inch AMOLED productielijn uitgesteld naar 2012 dus de fabrikant kan geen AMOLED displays leveren in 2011.

3) Samsung en Apple zijn hevig verwikkeld in een rechtszaak. Is het dan wel zo verstandig om zeer belangrijke hardware te gaan uitwisselen?

4) Samsung bewaart altijd de beste technieken voor haar eigen producten. Het lijkt me dus zeer onwaarschijnlijk dat Samsung Apple de primeur geeft van haar tablet AMOLED display. Samsung zelf komt dit jaar niet met een AMOLED tablet.

5) Waarom gaat Apple niet voor haar Retina Display? De Samsung AMOLED display leveren nog lang niet die resolutie die de Retina displays kunnen leveren. Waarom zou Apple hier dan voor kiezen? Wat betere kleuren en een iets hoger contrast?

6) De timing klopt ook niet helemaal. Als Apple echt OLED displays voor de iPad 3 wil hebben dan is dat al veel verder van te voren besproken met Samsung. De herfst is dichterbij dan je denkt, en al zou Samsung alles kunnen produceren, dan zou het nooit op tijd op de markt kunnen komen.

Kortom, de iPad 3 krijgt geen (AM)OLED display.

Reacties (6)