Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Waarom de iPad 3 geen (AM)OLED display zal hebben

Geschreven door
Geplaatst op27 mei 2011, 15:18 CategorieApple

Gisteren brachten we het nieuws dat Apple wellicht zou willen gaan voor een (AM)OLED display voor de volgende generatie iPad. In dat artikel gaven we al aan dat er een paar redenen te noemen zijn waarom dit onlogisch of niet mogelijk is, maar er zijn er meer. Hieronder vind je de belangrijkste redenen voor het feit dat de iPad 3 niet voorzien zal zijn van een OLED display.

1) Samsung heeft momenteel geen productielijn waarmee 9.7 inch (of hier in de buurt) OLED displays mee gemaakt kunnen worden. De fabrikant kan 4 inch displays maken voor smartphones.

2) Samsung heeft de investering in de 6-9 inch AMOLED productielijn uitgesteld naar 2012 dus de fabrikant kan geen AMOLED displays leveren in 2011.

3) Samsung en Apple zijn hevig verwikkeld in een rechtszaak. Is het dan wel zo verstandig om zeer belangrijke hardware te gaan uitwisselen?

4) Samsung bewaart altijd de beste technieken voor haar eigen producten. Het lijkt me dus zeer onwaarschijnlijk dat Samsung Apple de primeur geeft van haar tablet AMOLED display. Samsung zelf komt dit jaar niet met een AMOLED tablet.

5) Waarom gaat Apple niet voor haar Retina Display? De Samsung AMOLED display leveren nog lang niet die resolutie die de Retina displays kunnen leveren. Waarom zou Apple hier dan voor kiezen? Wat betere kleuren en een iets hoger contrast?

6) De timing klopt ook niet helemaal. Als Apple echt OLED displays voor de iPad 3 wil hebben dan is dat al veel verder van te voren besproken met Samsung. De herfst is dichterbij dan je denkt, en al zou Samsung alles kunnen produceren, dan zou het nooit op tijd op de markt kunnen komen.

Kortom, de iPad 3 krijgt geen (AM)OLED display.

 • Delen:

Reacties

 1. R o n
  29 mei, 2011 om 7:21

  Er komt helemaal geen iPad 3 deze herfst, of zelfs dit jaar! Dus argumenten 2 en 6 tellen niet mee.

  • Martijn
   29 mei, 2011 om 11:07

   Dan moet je ook argumenten geven..

   • R o n
    29 mei, 2011 om 15:29

    1) Er is werkelijk geen enkele mededeling of indicatie van Apple die daar op wijst. Sterker nog, bij de presentatie van de iPad 2 werd expliciet gezegd:2011 is het jaar van de iPad 2
    2) Ook historisch gezien is er geen aanleiding te veronderstellen dat Apple twee keer in een jaar met een product upgrade komt. vergelijk maar met de iPhone of iPod.

    Dus (helaas) geen iPad 3 dit jaar, maar waarschijnlijk pas volgend (voor)jaar.

   • Martijn
    29 mei, 2011 om 19:57

    Het klopt dat Apple dit normaal gesproken niet doet, maar aan het begin van het jaar waren er wel degelijk indicaties en geruchten over een iPad 3 in de herfst. Ik snap je punt, maar niets is zeker. Het kan, zoals we van Apple weten, alle kanten op.

 2. Jee-Em
  29 mei, 2011 om 12:27

  Maarre.. LG is toch ook al een OLED-bakker geworden? Waarom klopt Apple daar niet aan?
  Of mis ik iets?

  Pffft..Ik wacht wel op de iPad6 of zo. Dan weet ik zeker dat alle kinks uit de kabel zijn gehaald.

  Als Samsung stiekem toch met een AMOLED pad uitkomt, zeg volgend jaar, zal dat mijn pad worden. iPad komt dan wel later.

  • Martijn
   29 mei, 2011 om 12:48

   Dat zijn allemaal nog prototypes. LG kan nog geen tablet formaat OLED scherm op de markt brengen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.