Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xoom gebruikers krijgen exclusief als eerste toegang tot Google Music Beta

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2011, 17:24 CategorieAndroid

Het is nog niet officieel bekend gemaakt, maar Google komt later vandaag hoogstwaarschijnlijk met haar nieuwe cloud-based Google Music Beta service. Deze nieuwe dienst, die moet concurreren met de Amazon Cloud Player, zal in eerste instantie exclusief toegankelijk zijn voor Motorola Xoom gebruikers.

Volledige details over de muziekdienst van Google ontbreken nog en later vandaag zullen we ze dus allemaal wel te horen krijgen wanneer Google haar keynote presentatie houdt tijdens de Google I/O ontwikkelaars conferentie, maar er zijn al wat grote elementen opgedoken. De New York Times bericht dat Music Beta tot 20.000 nummers kan opslaan per gebruiker en dan alleen apparaten die Flash ondersteunen de dienst kunnen gebruiken. Apple apparaten kunnen dus niet samengaan met Music Beta.

Mogelijkheden Google Music Beta

Gebruikers kunnen ook hun muziek begeren vanaf hun mobiele apparaten en je kunt dus een playlist aanmaken op je telefoon of tablet en deze later op je PC beluisteren. Je kunt een selectie van nummers aanmaken die ook offline beschikbaar zijn en Google houdt recent afgespeelde nummers lokaal opgeslagen voor je wanneer je onverhoopt zonder internetverbinding komt te zitten.

Google Music Beta zonder steun van platenmaatschappijen

Een groot probleem dat nu al lijkt op te duiken voor Music Beta is dat volgens geruchten de platenmaatschappijen geen toestemming gegeven hebben of een samenwerking aan willen gaan. Hierdoor kan Google Music Beta maar weinig doen en hindert het de uitbreiding ervan.

Zonder de steun van de platenmaatschappijen mag Google het niet mogelijk maken dat je muziek kunt delen met vrienden, persoonlijke aanbevelingen kunt krijgen of muziek kunt kopen in de cloud.

Het grote voordeel van een cloud

Het belangrijkste voordeel van een cloud based muziek service is dat je muziek kunt uploaden en beheren op één gecentraliseerde locatie die altijd beschikbaar is, op al je apparaten. Je hoeft dus je MP3 bestanden niet meer op je tablet, mobiele telefoon en PC te zetten, maar in de plaats hiervan zet je ze allemaal in de cloud. Via een applicatie kun je gemakkelijk muziek luisteren vanuit deze cloud, waar je ook bent.

 

Later vandaag zullen we meer informatie over de dienst krijgen.

Bron: Tabletpcreview
Kijk hier voor directe links naar alle populaire tablets

Kijk hier voor winkels die deze tablet met abonnement aanbieden

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.