Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Amazon tablets vertraagd door toedoen Apple’

Geschreven door
Geplaatst op30 juni 2011, 13:02 CategorieHardware

In september zou Amazon met haar eerste tablets moeten komen, maar als we de bronnen van Digitimes moeten geloven zal Amazon een tekort aan displays voor haar kiezen krijgen. De reden hiervoor is dat Apple het merendeel voor de ogen van Amazon weggekaapt heeft om aan de vraag naar de iPad 2 te voldoen.

Volgens Digitimes is Amazon op zoek naar 1.5 tot 2 miljoen touch panelen die in september geleverd moeten worden voor haar ‘Hollywood‘ en ‘Coyote‘ tablets. Voor het einde van het jaar wil Amazon maar liefst 4 miljoen exemplaren verscheept hebben. Wintek, leverancier van onder andere Apple’s iPad, zou haar zorgen geuit hebben over de productiecapaciteit voor de tweede helft van 2011. De touchscreen fabrikant zou sommige klanten teleur moeten stellen aangezien ze de vraag niet aankan. Ook fabrikant TPK zou aan haar maximale capaciteit zitten en Amazon niet kunnen voorzien van displays.

Andere leveranciers zouden nu hun productieproces willen aanpassen om de touch panelen voor Amazon en andere fabrikanten te produceren en zo een oplossing te bieden. Eerder werd van de BlackBerry PlayBook ook gezegd dat deze vertraagd werd door de grote vraag van Apple.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.