Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple wil korting van leveranciers voor de iPad

Geschreven door
Geplaatst op21 juni 2011, 19:00 CategorieApple

Apple is een van de grootste bedrijven ter wereld en wanneer ze bij jou op de deur klopt voor onderdelen kun je natuurlijk moeilijk nee zeggen. Apple ziet dat ook in en eist nu een korting van 10 procent van al haar leveranciers van componenten voor de iPad.

Volgens de bronnen van de Economic Daily News, een Chinese krant, geeft Apple het argument dat de vraag naar haar producten dermate groot is dat leveranciers van onder andere touchscreens en batterijen hier ook van profiteren. Apple verwacht in het tweede kartaal een stijging van verkopen met 70 procent tot 8 miljoen stuks. Een korting zou om deze reden volgens Apple niet misstaan. In het derde kwartaal wordt nog een grotere stijging van het aantal verkopen verwacht en de kans is groot dan Apple ook dan weer korting zal eisen. Hopelijk zorgen die kortingen niet alleen voor grotere winstmarges van Apple, maar ook lagere prijzen voor de consument.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.