Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Fabrikanten van Android tablets stappen over op Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2011, 15:51 CategorieAndroid

Tabletfabrikanten hebben het momenteel niet makkelijk. Apple domineert nog steeds de markt en Android lijkt nog niet klaar te zijn om de concurrentie echt aan te gaan met iOS. Volgens bronnen uit de tabletindustrie zouden veel fabrikanten dan ook niet kunnen wachten op Windows 8.

Android Honeycomb bevat nog veel kleine bugs en compatibiliteitsproblemen waardoor consumenten afwachtend zijn voor de aankoop van een Android tablet. Veel fabrikanten hebben dan ook hun doelstellingen voor dit jaar al flink naar beneden bijgesteld. Volgens bronnen van Digitimes wachten de Android fabrikanten op Microsoft’s Windows 8 besturingssysteem en zodra deze gelanceerd wordt stappen ze ook massaal over. Windows 8 zou meer kans van slagen hebben en daadwerkelijk de concurrentie met de iPad aankunnen. Eind volgend jaar moet Windows 8 op de markt verschijnen dus het is de vraag of dit op tijd is om nog een kans te maken in de tabletmarkt.

 • Delen:

Reacties

 1. Robert
  27 juni, 2011 om 21:47

  Ik blijf het zeggen: niet alles geloven wat Digitimes zegt. Die lui verzinnen alles ter plekke.

  • Martijn
   27 juni, 2011 om 22:03

   Haha.. en ik blijf zeggen; daarom is het ook een gerucht.. Heel deze markt is gebaseerd op geruchten en soms, heel soms, hebben ze wel een punt.

 2. Patrick
  28 juni, 2011 om 12:22

  Ik denk eerder dat de consument zijn aankoop uitstelt( of gewoon de Ipad gaat kopen) omdat ze nog steeds wachten op een Ipad look a like … denk aan dikte en zo …. alles wat er nu te koop is dikker en veel zwaarder.
  Zo ken ik er 3 die wachten op de Samsung 10.1 (niet de “v” versie.En als hij niet “snel” komt overwegen 2 ervan de Ipad te kopen.
  Het gros kijkt echt niet naar de hoeveelheid apps. (als ze al weten wat het is)en hoe goed/ slecht het werkt.
  Een jaar verder is erg ver in de computer wereld maar de nieuwe Windows werkt natuurlijk meteen en zonder problemen en Google stopt ook gewoon met door ontwikkelen van Android :-)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.