Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP TouchPad op 1 juli in de VS gelanceerd, Europa volgt dagen later

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2011, 15:26 CategorieHardware

HP heeft in de VS laten weten dat de TouchPad tablet op 1 juli gelanceerd zal worden. Ook werd daarbij gemeld dat landen als de UK, Ierland, Frankrijk en Duitsland een paar dagen later volgen. Italië, Spanje, Australië, Hong Kong, Nieuw Zeeland en Singapore volgen later in 2011. Nederland wordt niet vermeld maar kijkend naar de landen horen wij toch in het eerste rijtje van de noordelijke landen thuis.

Voor de 16GB versie Wifi-only tablet wordt in de VS 499,99 dollar gevraagd en voor 32GB betaal je 100 dollar meer. Naar alle waarschijnlijkheid worden deze prijzen direct in Euro’s overgenomen en is de TouchPad in Nederland dus te koop voor 499,99 euro. De belangrijke feature van de TouchPad moet het webOS besturingssysteem worden. De tablet heeft verder een 9.7 inch capacitief display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels en een dual-core 1.2GHz Qualcomm Snapdragon APQ8060 processor, verpakt in een 242 x 190 x 13.7 mm chassis met een gewicht van 740 gram. Bekijk na de break een video van de HP TouchPad.

Hands-on video HP TouchPad

 

HP zou overigens met de Amerikaanse telecomprovider AT&T bezig zijn voor de ontwikkeling van een 3G versie, welke na de zomer op de markt moet komen.

Bron: Slashgear

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.