Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 5 officieel: iMessage, Twitter integratie en draadloos updaten (video)

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2011, 20:58 CategorieApple

Apple heeft vandaag tijdens de WWDC 2011 haar nieuwe iOS 5 besturingssysteem onthuld. Er zijn meer dan 200 verbeteringen doorgevoerd en de tien belangrijkste verbeteringen zijn door Apple uitgelicht. De update komt beschikbaar voor de iPhone 3GS en iPhone 4, 4e generatie iPod Touch, en de iPad en iPad 2.

Helaas kunnen we er voorlopig nog niet van genieten. Apple zal de iOS 5 update in de herfst van 2011 uitbrengen. Voor de laatste keer hoef je dan je iPad of iPhone aan de computer te hangen met een kabel. Lees verder na de break voor de belangrijkste verbeteringen in iOS 5.

1. Draadloze updates

Na de iOS 5 update is het mogelijk je iPhone of iPad draadloos te synchen met je iTunes. Hiervoor heb je puur een Wifi connectie nodig. Ook voor updates hoef je niet meer met een kabel verbonden te zijn met je computer.

2. Delta updates

Wanneer er een update van een applicatie beschikbaar is wordt alleen het materiaal dat veranderd is naar je verstuurd zodat je niet de hele applicatie hoeft te downloaden. Ook voor iOS updates worden alleen de nieuwe features of veranderingen van bestaande features gedownload.

3. Nieuwe notificaties

Alle applicaties verschijnen voortaan in een speciaal scherm wat je bovenaan je scherm kunt vinden door de bovenste balk naar beneden te trekken. Ook zijn notificaties zichtbaar in het lockscreen waarbij je direct naar de applicatie van de desbetreffende applicatie kunt gaan.

4. Twitter integratie

Twitter is diep geintegreerd in iOS 5. In principe hoef je jezelf maar één keer aan te melden voor Twitter en alle applicaties kunnen via deze gegevens gebruik maken van de Twitter dienst. Je hoeft dus niet apart in te loggen voor elke applicatie. Ook vanuit je foto-album of browser is Twitter meteen beschikbaar.

5. iMessage

Het is in iOS 5 mogelijk om berichten te versturen tussen verschillende iOS apparaten, zonder kosten. De iMessage dienst is vergelijkbaar met het standaard sms systeem van iOS en werkt alleen tussen iOS 5 apparaten. Je kunt net als bij de applicatie ‘WhatsApp’ zien wie er aan het typen is, maar daarnaast is het ook mogelijk om een gesprek te beginnen op je iPad en te beëindigen op je iPhone. Alles wordt direct gesynchroniseerd.De applicatie kan gebruikt worden voor tekst, foto’s en video’s.

6. Newsstand

Newsstand is een functie binnen iTunes waarmee je altijd al je magazines en kranten bij de hand hebt. Alles wordt automatisch bijgewerkt wanneer je een abonnement hebt.

7. Camera verbeteringen

In het lockscreen is in iOS 5 ook een snelkoppeling te vinden naar de camera. Hierdoor kun je sneller een foto maken. Ook is de camera te bedienen via de volumeknoppen aan de zijkant van het apparaat. iOS 5 krijgt ook een nieuwe applicatie waarmee je foto’s kunt bewerken.

8. Browser (Safari)

Safari wordt ook verbeterd. Zo is er een speciale Reading List waarmee je pagina’s of artikelen later kunt lezen wanneer je nu geen tijd hebt. Deze Reading List kan automatisch gesynchroniseerd worden met je andere iOS apparaten zodat je een artikel dat je op je iPhone gevonden hebt op je iPad kunt lezen. Daarnaast is Twitter geïntegreerd en kan Safari pagina’s die bestaan uit meerdere delen aan elkaar koppelen zodat je niet meer door hoeft te klikken. Ook een nieuwe feature is de ‘Reading’ functie, waarbij een artikel in pure vorm weergegeven wordt, zonder menu’s, advertenties of andere afleidende elementen.

9. Reminders

iOS 5 krijgt de mogelijkheid reminders in te stellen, welke ook nog eens op een locatie ingesteld kunnen worden. Het alarm gaat af wanneer je op die locatie aankomt of op een bepaalde tijd.

10. Mail applicatie

E-mails kunnen in iOS 5 gemakkelijker en mooier opgemaakt worden met verschillende functies. Daarnaast is het mogelijk adressen te slepen uit de CC naar de BCC of andersom. Met de swipe beweging kun je in iOS 5 (op je iPad) in één keer in je mailbox komen. Via een woordenboek, dat in het complete OS geïntegreerd zal zitten, kun je altijd spelling laten controleren of woorden opzoeken.

11. Toetsenbord

Speciaal voor de iPad beschikt iOS 5 over een nieuw soort toetsenbord. Dit wordt in tweeën gedeeld en aan beide zijden van het scherm weergegeven. Op deze manier kun je met twee duimen het toetsenbord bedienen, wat voor een comfortabelere ervaring moet zorgen.

12. Draadloos op TV

In iOS 5 is het, naast draadloos updaten en synchroniseren, ook mogelijk draadloos materiaal op een TV weer te geven via Apple TV.

Video iOS 5

iOS 5 zal in de herfst van dit jaar voor alle gebruikers te downloaden zijn. Ontwikkelaars mogen er nu al mee aan de slag.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.