Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad 2 wint wedstrijd om het beste tablet display

Geschreven door
Geplaatst op23 juni 2011, 21:38 CategorieHardware

Ben je opzoek naar de tablet met het beste display? Wellicht is de iPad 2 dan toch het beste advies. Volgens een uitgebreide test van DisplayMate is het display van de iPad 2 op bijna elk vlak beter dan de concurrentie, al moet er in het display van de opvolger veel verbeterd worden.

DisplayMate heeft de iPad 2 naast de Motorola Xoom en ASUS Eee Pad Transformer gezet en de displays met elkaar vergeleken. Hoewel de pixeldichtheid van de Xoom en Transformer groter is, is de iPad op bijna alle andere vlakken beter door een betere kalibratie. In de test is onder meer gekeken naar reflecties, helderheid, contrast, kleuren, kijkhoeken, batterijduur en energieverbruik. De Motorola Xoom kwam als laatste uit de test door een slechte kalibratie met slechtere kleuren en kleurverzadiging. Hoewel zowel de iPad 2 als de Eee Pad Transformer beschikken over een IPS display is de iPad 2 toch de winnaar door een betere helderheid en goede kalibratie van het paneel. Bekijk hier de volledige test.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.