Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad verantwoordelijk voor 89% wereldwijde tablet internetverkeer

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2011, 12:56 CategorieAndroid

Het ziet er naar uit dat die zogenaamde tabletoorlog, waar we begin dit jaar over spraken, toch nog even uitblijft. Apple blijft de markt domineren qua verkopen en dit valt onder meer terug te zien in het internetverkeer wat via de tablet van Apple komt. Maar liefst 89 procent van al het tablet internetverkeer komt via de iPad.

In de VS ligt dit percentage zelfs op 97 procent. Verdere statistieken uit het rapport van ComScore zijn dat Apple verantwoordelijk is voor 53 procent van het non-computer internet verkeer, waarvan 23,5 procent van de iPhone, 21,8 procent van de iPad, en 7,8 procent van de iPod Touch. Apple wordt op de voet gevolgd door Android, met iets meer dan 36 procent van de markt. Het merendeel hiervan is smartphones. Zoals je in de tablet ziet is de iPad het meest populair in Canada en Brazilië. In Japan en India moeten ze nog even wennen aan Apple.

Apple heerst dus nog steeds wereldwijd en het wordt lastig voor fabrikanten om dit te doorbreken. Wellicht dat HP, Sasmung en Amazon een kans hebben met hun nieuwe tablets.

Bron: Devicemag  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.