Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nederland loopt voorop in internet gebruik iPad

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2011, 19:46 CategorieApple

Vorige week bleek uit een onderzoek al dat de iPad verantwoordelijk is voor 89 procent van het wereldwijde tablet internetverkeer en vandaag blijkt uit datzelfde onderzoek dat 35 procent van het mobiele internetverkeer in Nederland via de iPad plaatsvindt.

Dit hoge percentage maakt Nederland koploper van het gebruik van de iPad voor internet. Canada staat op nummer twee met ruim 33 procent van het mobiele internetverkeer. Wanneer alleen gekeken wordt naar tablets dan heeft de iPad zelfs 99,4 procent van de Nederlandse markt in handen. Uit het onderzoek blijkt ook dat 70 procent van het totale mobiele internetverkeer in ons land afkomstig is van iOS apparaten, waaronder de iPhone, iPad en iPod. Hiermee lopen we alleen niet voorop; Duitsland doet het beter met 72,9 procent. Android moet het in ons land doen met 22 procent.

Toch bestaat het totale internetverkeer in Nederland maar voor 3 procent uit mobiele apparaten. In landen als de UK en Singapore ligt dit percentage met bijna 10 procent een stuk hoger.

Bron: Z24  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.