Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘RIM schrapt 10 inch BlackBerry PlayBook en komt met een Superphone’

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2011, 0:30 CategorieHardware

Het loopt allemaal niet lekker voor RIM de laatste tijd. Vorige week kwam het nieuws dat de verkopen van onder andere de PlayBook tablet tegenvielen en dat de totale omzet flink gedaald is. Hierdoor heeft RIM niet alleen het besluit genomen in het personeelsbestand te schrappen, maar blijkbaar is de 10 inch Blackberry PlayBook ook van de baan.

Er wordt al langere tijd over de 10 inch PlayBook gesproken en er zou er zelfs al een gespot zijn, maar volgens insiders bij RIM gaat deze versie niet komen. RIM zou zich nu volledig willen focussen op een nieuwe “superhone” welke gebruik moet maken van een nieuw QNX platform. Dit stond al in de originele planning, maar doordat RIM wilde concurreren met de iPad en dus snel met een tablet moest komen werd de ontwikkeling van nieuwe smartphones en het nieuwe QNX platform uitgesteld. Engineers moesten zich volledig focussen op de PlayBook.

Of een 10 inch versie van de BlackBerry PlayBook wel gewerkt zou hebben blijft de vraag, maar voor de gezondheid van het bedrijf is het wellicht beter dat RIM zich weer focust op smartphones. In deze markt heeft de fabrikant namelijk al een naam en deze moet hoog gehouden worden. Om deze reden is het ook belangrijk dat er snel vernieuwing komt en de “superphone” zou dit kunnen bieden. Volgens de geruchten zou deze super smartphone gebruik maken van een 1.2GHz processor en een 4.3 inch display bevatten met een resolutie van 900+ pixels.

Bron: N4bb


€ 99,00

op werkdagen voor 18:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bekijk

Bron: beslist.nl







Kijk hier voor directe links naar alle populaire tablets

Kijk hier voor winkels die deze tablet met abonnement aanbieden

  • Delen:

Reacties

  1. Paul
    29 juni, 2011 om 12:55

    Het loopt het niet helemaal lekker met Blackberry? Het bedrijf is ten dode opgeschreven: http://teed.nl/2011/06/27/blackberry-op-de-rand-van-de-afgrond/

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.