Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablet verkopen verminderen en Apple verliest marktaandeel

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2011, 12:40 CategorieApple

In ons land komt de tabletmarkt net opgang maar in andere delen van de wereld lopen ze al een paar maanden voor. Volgens een onderzoek van DisplaySearch zouden de tabletverkopen namelijk al afgenomen zijn in vergelijking met het vorige kwartaal. Een andere conclusie is dat Apple flink wat marktaandeel heeft moeten inleveren.

Zoals je in bovenstaande tabel kunt zijn zijn de totale verkopen nog steeds groeiende, maar in vergelijking met het vierde kwartaal van vorig jaar zijn de verkopen afgenomen. De grootste stijgers binnen de tabletmarkt zijn de zogenaamde Whitebox producten; producten zonder merk en vaak lokaal gedistribueerd. Deze producten bezitten nu 20 procent marktaandeel. Apple had vorig jaar zo goed als de hele markt in handen en heeft nu nog 54 procent van haar marktaandeel over.

Er komen dus steeds meer goedkopere tablets op de markt wat eigenlijk inhoudt dat de tabletmarkt mainstream geworden is. Fabrikanten moeten steeds meer doen om zich echt te onderscheiden en consumenten willen steeds minder voor een tablet betalen.

Via: Netbooknews

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.