Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video: Hoe Intel de tabletmarkt gaat veroveren

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2011, 12:57 CategorieApple

In de tabletmarkt is Intel nog een kleine partij, maar daar wil de chipfabrikant snel verandering in brengen. Tijdens de Computex 2011 zagen we al meerdere tablets verschijnen met een Intel processor, maar overtuigend was het nog niet. Toch heeft Intel een geheim wapen.

In gesprek met TechRadar vertelt Intel hoe zij Windows 7 tablets vele malen beter kan laten presteren dan de iPad 2; qua snelheid, reactietijd, multitasking en batterijduur. De iPad 2 krijgt niet vaak perfecte scores in benchmark tests en toch is de tablet een van de beste op de markt als het op de eerder genoemde elementen aankomt. Apple heeft hier haar eigen geheim voor, maar Intel denkt een betere oplossing gevonden te hebben. In de video na de break demonstreert een Intel medewerker hoe een 18 maanden oude Atom tablet al vele malen beter kan werken dan de iPad.

Video: het geheime wapen van Intel

Het recept en de techniek van Intel is een verhaal waar we hier niet te diep op in te gaan, maar lees het artikel door voor meer informatie over hoe Intel dit voor elkaar krijgt. Ik ben benieuwd of dit snel voor een omslag in de tabletmarkt gaat zorgen. Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.