Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Wii U onthuld met 6.2 inch gaming ‘tablet’ controller (video)

Geschreven door
Geplaatst op7 juni 2011, 19:40 CategorieAccessoires

We hadden het er in april al even over gehad; een mogelijke ‘tablet’ controller voor de nieuwe Wii. Vandaag is hij dan officieel onthuld, samen met een nieuw Wii console, genaamd de Wii U. De controller heeft iets weg van zowel een tablet als een standaard controller en beschikt over een 6.2 inch display.

Daarnaast heeft de controller een microfoon, een gyroscoop, dual analoge controls, twee schouder knoppen en twee triggers, een camera aan de voorzijde voor video gesprekken, en een stylus voor het touchscreen display, welke je ook gewoon met de vingers kunt bedienen. De controller is te gebruiken als stand-alone console (je speelt je game allee op de controller) als toevoeging op het spel dat je op TV speelt (met extra functies op het kleine display) of puur als controller voor het spel op je TV. Je zou kunnen zeggen dat het zo goed als een gaming tablet is. Bekijk de video na de break voor een introductie van de Wii U en de controller.

Video Wii U

Hands-on video Wii U

Nintendo was vlug met de uitspraak dat het geen portable game apparaat is, maar toch zijn veel functies overeenkomstig met tablets of andere portable gaming apparaten, zoals gaming en video chat zonder het gebruik van een TV.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.