Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 8 komt eind 2012; daar gaat de tabletdroom van Microsoft

Geschreven door
Geplaatst op16 juni 2011, 1:14 CategorieBesturingssystemen

Begin deze maand onthulde Microsoft haar Windows 8 interface voor tablets en de verwachting was toen dat het besturingssysteem ergens begin 2012 op de markt moest komen. Dat was al enigszins aan de late kant, maar Microsoft zou nog wat kansen in de tabletmarkt hebben. Nu heeft de Vice President van Microsoft, Dan’l Lewin, aangegeven dat we Windows 8 niet voor de herfst van 2012 hoeven te verwachten. Daar gaat de tabletdroom van Microsoft dus.

Tijdens Microsoft’s LAUNCH event in Sillicon Valley liet Lewin informatie doorschemeren over de planning van Windows 8. Hij gaf aan dat het besturingssysteem 12 maanden na de lancering van de bèta versie op de markt zal verschijnen. Deze bèta fase wordt, opmakend uit de woorden van Lewin, pas gestart tijdens de ontwikkelaars conferentie die ergens eind dit jaar moet plaatsvinden. Kortom, Windows 8 zien we niet voor de herfst van 2012 terug op tablets. Naar mijn idee zijn de kansen van Microsoft dan al verkeken.

De markt is dan al zo volwassen en de grote spelers (en besturingssystemen) hebben hun naam dermate gevestigd dat het te lastig wordt om hier nog tussen te komen. De webOS, MeeGo, Android en iOS besturingssystemen zijn tegen die tijd Windows alweer een paar stappen voor.

Lewin gaf verder aan dat de tablet interface van Windows 8 al bestond voordat de iPad er was. Microsoft moet volgens hem gewoon sneller zijn met het ontwikkelen en lanceren van producten. Jammer genoeg kunnen we nu dus ook een hele reeks geruchten over Windows 8 tablets in de prullenbak gooien.. Ach ja, weer wat leesvoer.

Bron: Slashgear

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.