Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

14 miljoen iPad 2 tablets in Q3, 100.000 iPad Apps in App Store

Geschreven door
Geplaatst op1 juli 2011, 11:35 CategorieApple

De eerste paar maanden na de lancering van de iPad 2 was de voorraad jammer genoeg minimaal, maar vanaf het derde kwartaal van dit jaar – nu dus – heeft Apple alles weer op orde en moeten er weer een hoop tablets verkocht worden. Aziatische componenten leveranciers hebben tegenover Digitimes aangegeven dat Apple haar iPad 2 bestellingen voor het derde kwartaal flink verhoogd heeft.

De verwachting is dat Apple in het derde kwartaal tussen de 12 miljoen en 14 miljoen iPad 2 tablets wil verschepen. De afgelopen weken heeft Apple de voorraad componenten opgeschroefd om zo een tekort in de tweede helft van 2011 te voorkomen. Inmiddels is de iPad 2 in Nederland op een aantal plaatsen weer op voorraad. Lees ons artikel over de iPad 2 voorraad hier.

100.000 iPad Apps

Gisteren werden de eerste reviews van de HP TouchPad gepubliceerd en een minpuntje in bijna alle reviews was het gebrek aan geoptimaliseerde applicaties. HP heeft momenteel ongeveer 300 applicaties in haar catalogus staan. Aan de andere kant hebben we Android Honeycomb applicaties. Hiervan zijn er ook nog veel te weinig, wat een belangrijke factor is voor de trage acceptatie van tablets. Apple heeft het op dit gebied stukken beter voor elkaar. Momenteel zijn er in de Amerikaanse App Store namelijk meer dan 100.000 applicaties beschikbaar, speciaal voor de iPad. Nederland loopt nog wat achter met iets meer dan 99.000 apps.

Natuurlijk is Apple al bezig aan haar tweede generatie iPad, maar toch loopt de ontwikkeling van applicaties voor andere besturingssystemen een stuk trager. Willen de concurrenten Apple bijh0uden of zelfs voorbij streven dan zal hier flink in geïnvesteerd moeten worden.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.