Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android tablets streven in 2016 Apple’s iPad voorbij’

Geschreven door
Geplaatst op28 juli 2011, 11:53 CategorieAndroid

Het is niet de vraag of Android tablets de iPad voorbij zullen gaan streven maar wanneer. Dat is althans wat onderzoeksbureau Informa concludeert uit eigen onderzoek. Volgens Informa zal Apple’s huidige marktaandeel van 75 procent in 2015 gezakt zijn naar 39 procent. Android zal tegen die tijd een marktaandeel van 38 procent hebben.

Informa geeft aan dat vanaf 2013 meer goedkopere en geavanceerdere Android tablets de markt zullen betreden, wat uiteindelijk leidt tot het voorbij streven van de iPad in 2016. Het onderzoeksbureau gelooft heilig in de tabletmarkt met een groei van 20 miljoen verkochte tablets in 2010 naar 230 miljoen verkochte tablets in 2015. De tabletmarkt is nog jong dus er kan van alles gebeuren, maar wie er uiteindelijk aan het langste eind trekt blijft natuurlijk gissen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.