Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple wil importverbod Samsung smartphones en tablets

Geschreven door
Geplaatst op7 juli 2011, 11:03 CategorieHardware

De juridische strijd tussen Apple en Samsung zal nog lang niet gedaan zijn, maar er zijn wel wat meer details opgedoken over de exacte aanklacht van Apple. Ook heeft Apple inmiddels een patentclaim ingediend bij de International Trade Commission in Amerika. Hiermee wil Apple Samsung een importverbod opleggen voor smartphones en tablets.

In totaal heeft Apple zes smartphones en twee tablets van Samsung op het oog die vij technische en twee design patenten geschonden zouden hebben. Het gaat om de Samsung Galaxy S 4G, Fascinate, Transform, Captivate, Intercept en Infuse 4G smartphones, de originele 7 inch Galaxy Tab en de nieuwe Galaxy Tab 10.1. Een uitspraak hoeven we niet snel te verwachten aangezien dit proces meestal meer dan een jaar duurt. Overigens hebben beide fabrikanten de aanklachten ook in andere landen tegen elkaar lopen. Mocht de ITC het importverbod opleggen dan heeft Samsung een groot probleem aangezien zij een belangrijke speler is op de smartphone- en tabletmarkt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.