Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chinese iPad klonen krijgen afgekeurde iPad displays

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2011, 11:17 CategorieApple

De iPad is een populaire tablet en dat weten ze in Azië ook. Daar verschijnen de iPad klonen aan de lopende band. Maar, er is iets dat deze klonen meer een iPad laat lijken dan je zou denken. Ze maken namelijk vaak gebruik van displays die voor de Apple iPad bedoeld waren, maar niet aan de kwaliteitseisen van Apple voldoen.

Digitimes laat weten dat LG Display en Samsung samen 12 tot 15 miljoen displays voor Apple gemaakt hebben, maar dat er maar 9 miljoen daadwerkelijk naar Apple gegaan zijn. Zo houden we er dus een aantal miljoen over die naar de kleinere Chinese fabrikanten gaan en terechtkomen in de onbekende of naamloze iPad klonen als de AGSO, Wanlida of SmartQ T10 tablet. De afgekeurde displays zijn gewoon goed, maar niet goed genoeg voor de hoge eisen van Apple. Een 9.7 inch IPS display is iets dat veel fabrikanten graag in hun tablet willen hebben en als je dit dan goedkoop kunt krijgen door het afkeuren van Apple is het zeer aantrekkelijk.

Deze onbekende Chinese tablets hebben dan ook als vooral vaak de helft van een originele iPad te kosten. Zo kost de SmartQ T10 293,00 dollar, terwijl de vergelijkbare iPad 2 in veel landen 570,00 dollar kost.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.