Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Column: Wat is ‘de beste tablet’?

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2011, 21:22 CategorieOpinie

Je wordt er mee doodgegooid; Wat is de beste tablet? De vraag op zich is heel normaal en kan gerust gesteld worden, maar het antwoord stelt nooit iedereen tevreden, kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden en er zitten altijd haken en ogen aan. Waarom willen we zo graag van anderen horen wat de beste tablet is?

Voor mij is de beste tablet de tablet die alles heeft wat ik nodig heb en diegene die dat bepaalt ben ikzelf. Natuurlijk is het altijd handig en leuk om te zien wat anderen vinden, maar de uitspraak ‘de beste tablet’ is dan nogal overdreven. Voor die persoon (of website) is het de beste tablet in dat geval. Zelfs al kijk je naar de feiten, dan nog kan een tablet nooit voor iedereen het beste zijn. Ik heb een USB poort nodig, maar geen extra opslagcapaciteit door middel van de SD card reader of een HDMI aansluiting voor connectie met mijn TV. De voor jouw beste tablet valt voor mij waarschijnlijk al af.

De beste manier om tot de beste tablet te komen is naar mijn idee alleen kijken naar welke tablet gewoon het beste verkoopt. Op dit moment is dat heel simpel; de iPad (2). Natuurlijk zijn er dan weer een hoop mensen die roepen dat dit grote onzin is, maar als het niet de beste tablet is, waarom koopt ‘iedereen’ hem dan? Voor mij persoonlijk is het niet de beste tablet, maar we hebben het over de beste tablet over het algemeen en niet over individuele wensen. Blijkbaar voldoet de iPad aan het merendeel van de eisen die de consumenten hebben voor een tablet. Je kunt het antwoord op de vraag ‘wat is de beste tablet?’ dus ook anders uitleggen; de beste tablet is de tablet die het voldoet aan de eisen van de gemiddelde consument. De term ‘de gemiddelde consument’ is subjectief, maar als een gemiddelde consument ziet daar zijn of haar eisen terugkomen in een product verkoopt dit product beter dan de rest. De iPad voldoet dus aan de eisen van de gemiddelde consument en viola; niemand haalt de iPad (tot nu toe) in.

Ik wil het helemaal niet hebben over wat de iPad zo goed maakt en waarom mensen voor deze tablet gaan; hij verkoopt gewoon goed. Wat wil ik nog meer weten? Nogmaals, het gaat niet over individuen hier. Ik hou van gadgets en wil ze ook echt productief en efficiënt gebruiken. Kortom, ik verlang meer dan de gemiddelde consument. Je kunt zeggen dat de iPad een hype is en dat iedereen er een wil omdat iedereen er een wil. Maar, dan had de eerste generatie toch door de mand moeten vallen en vielen de verkopen van de tweede generatie toch tegen? Apple heeft gewoon een totaalpakket dat goed in elkaar steekt en de gemiddelde consument bevredigt.

Een nadeel van dit alles is dat je het van te voren lastig kunt inschatten. Op dat moment, voordat een product te koop is of nog niet lang op de markt is, is het aan elke persoon zelf om te bepalen of deze tablet de beste tablet kan worden. Maar, het blijft een mening of een onderzoek gebaseerd op bepaalde behoeften die niet iedereen hoeft te hebben. Eigenlijk is het geen nadeel, want je zult zelf op onderzoek uit moeten om uit te vinden wat voor jouw de beste tablet is. ‘Beste tablet’ berichten zijn een hulpmiddel, meer niet. In een later stadium kunnen we met zijn allen dan kijken naar de cijfers en uitmaken welke tablet het beste is. Maar, feit blijft dat je er niks aan hebt en dat het puur een leuke zin is om boven een bericht te zetten. Cijfers veranderen, nieuwe producten worden gelanceerd, behoeften veranderen en consumenten zijn individuen met een eigen mening. Zo springen we van ‘de beste tablet’ naar de ‘de beste tablet’.

Natuurlijk vind je dit soort artikelen en onderzoeken in elke productcategorie terug, maar bij tablets woedt het vuur momenteel hevig en er zijn veel mensen in dit wereldje die er alles voor over hebben hun favoriete merk, product of techniek in een positief daglicht te stellen. Je hoort mij niet zeggen dat dit niet mag, maar objectief is het natuurlijk niet. Ach, niks is toch objectief wanneer we kijken naar de beste tablet?

 • Delen:

Reacties

 1. jan
  04 juli, 2011 om 23:20

  De Asus Transformer 2 zal in mijn ogen de beste tablet worden.
  Nog even geduld a.u.b…. Hij komt waarschijnlijk in het 4e kwartaal van 2011 uit.

  De Asus Transformer 2 heeft namelijk een supersnelle Tegra 3 processor.
  http://www.tabletsmagazine.nl/2011/05/asus-komt-met-quad-core-tegra-3-tablet-en-een-intel-atom-z670-tablet/
  En misschien ook met een mat scherm.
  http://tweakers.net/nieuws/75264/asus-geeft-mat-scherm-aan-al-zijn-netbooks-vanaf-eind-dit-jaar.html

  Verder kan je bij Asus ook een los toetsenbord er bij kopen, zodat dit veel flexibiliteit biedt in je gebruik.

 2. Ries
  04 juli, 2011 om 23:40

  Leuk stuk Sabrina ondanks enkele onvolkomenheden, maar je boodschap is duidelijk ;-)
  Overigens ben ik ’t helemaal met je eens hoor.

 3. Henk
  10 juli, 2011 om 23:35

  Ik ben het niet eens met de stelling dat het meest verkochte apparaat automatisch het beste apparaat is.
  Er is ook nog iets als marketing. Zo ver dat mensen zelfs een iPad hebben en niet eens weten wat ze ermee moeten doen. Direkt of via acties waar een een iPad gegeven wordt in ruil voor bijvoorbeeld geld terug op de energie rekening of een nieuwe keuken.

 4. Steven
  11 juli, 2011 om 10:27

  Uit de verkoopcijfers kan je afleiden welke Tablet in elk geval goed in de markt ligt en dat je hoogstwaarschijnlijk een prima apparaat is. Maar wat is precies de definitie van goed in dit geval. Daar is het antwoord m.i. dus niet generiek op te geven want `een Tab is pas goed als hij aan je eigen wensen voldoet` is mijn mening. En dat geldt volgens mij voor alle aankopen wie je doet.

 5. RIEN ULTEE
  16 november, 2011 om 17:53

  LS . Volgens mij geringe mening is de beste koop voor de iPAD, diegene die het meeste lever voor het minste geld.!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.