Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell Streak 10 Pro tablet gelanceerd

Geschreven door
Geplaatst op29 juli 2011, 10:55 CategorieAndroid

Eerder deze week vernamen we al geruchten over een mogelijke lancering van de Dell Streak 10 Pro tablet en vandaag is dan zover, in China althans. De Streak 10 Pro wordt aan de reeds geïntroduceerde en kleinere Streak 5 en Streak 7 toegevoegd. De tablet heeft een 10.1 inch display en draait op Android 3.1 honeycomb.

De specificaties zijn niet heel opvallend en de meesten verschenen al in de laatste geruchten. Zo beschikt de Streak 10 Pro over een Tegra 2 1GHz processor, 1GB aan DDR2 RAM geheugen, een LCD display met een resolutie van 1.280 biij 800 pixels en zeer sterk Gorilla Glass, een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde. Qua connectiviteit heb je de beschikking over Wifi, Bluetooth, een micro USB poort, en een SDHC kaart reader. Ook krijg je van Dell 2GB aan opslagruimte in de coud (cloud storage) gratis. In China zal de 16GB Wifi versie van de tablet te koop zijn voor 2.999 Yen, oftewel 325,00 euro.

Vooral voor de zakelijke klanten heeft Dell haar eigen user interface (Dell Divide) geïmplementeerd. Deze biedt toegang tot extra widgets en shortcuts voor zakelijke applicaties. Je kunt schakelen tussen het Dell Divide homescreen met zakelijke applicaties en de standaard Honeycomb homescreens.

Video Dell Streak 10 Pro

Als Dell deze prijs aanhoudt voor Europa dan biedt de tablet absoluut waar voor je geld, maar ik verwacht dat er gewoon een Europese prijs van 400 of hoger aan gehangen wordt. De tablet is niet dun met 13mm en ook niet licht met 727 gram. Het is dus geen speciale tablet en hij valt, voor wat we nu kunnen zien, geen enkel gebied op tussen de andere Honeycomb tablets. Als Dell een prijs van 399,00 euro aanhoudt in Europa zou ze wel eens de concurrentie met de ASUS Eee Pad Transformer aan kunnen gaan. Dell heeft namelijk ook speciale docking stations aangekondigd met extra aansluitingen als HDMI en USB.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.