Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste indrukken Sony S1 en S2 tablets (video)

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2011, 10:11 CategorieAndroid

De laatste tijd duiken er heel wat kunstzinnige teasers, hands-on video’s en foto’s op van Sony’s eerste tablets, maar de belangrijke details blijven voorlopig nog uit. In de VS is het iets duidelijker geworden wat Sony van plan is en heeft men ook een eerste indruk kunnen krijgen van de S1 en S2 tablets.

Belangrijk om te vermelden is dat zowel S1 als S2 codenamen zijn en dat Sony deze zomer de officiële namen nog bekend zal maken. Verder werd bekend dat telecom provider AT&T in ieder geval de Sony S2 (met het dubbele 5,5 inch scherm) zal gaan voeren in de VS. Wat de meeste Amerikaanse websites tijdens de hands-on presentatie opviel was het design van de twee tablets. De S1 is volgens de meesten toch aan de dikke kant, hoewel de vorm de tablet redelijk goed in de hand laat liggen. Volgens Sony moet deze omgevouwen magazine vorm onder andere typen makkelijker maken. De tablet voelt overigens wel lichter aan dan dat je zou denken.

Over de S2 tablet wordt vooral gezegd dat de vorm perfect is voor mobiel werken en gamen. De tablet past in je broekzak of binnenzak en kan overal mee naartoe genomen worden. Toch zit er een nadeel aan de twee schermen. Er zit een frame tussen, wat toch te groot is wanneer je het als één scherm wilt zien. Het stoort nogal.

Sony S1 en S2 specificaties

De S1 heeft een 9.4 inch display met een resolutie van 1.280 bij 769 pixels en de S2 heeft twee 5.5 inch displays met een resolutie van 1.025 bij 480 pixels. Beide modellen zijn ook uitgerust met Sony’s Qriocity, een platform waar je muziek en films van kunt downloaden. De verwachting is dat beide tablets over een Tegra 2 processor beschikken.

Beide tablets zijn ook volledig te integreren met de Sony PlayStation. Zo kun je de tablets als controller gebruiken bij het spelen van games en kun je games uit de PlayStation Suite spelen op je tablet. Sony moet nog exact bekendmaken wat de mogelijkheden voor deze gaming tablets zijn.

Sony introduceert ook twee interessante technieken voor de tablets; Quick View en Quick Touch Panel. De eerste moet ervoor zorgen dat afbeeldingen in de browser eerst geladen worden, voordat de javascripts geladen worden, waardoor de pagina’s sneller lijken te laden. Zeer interessant als je het mij vraagt. De tweede techniek moet de reactietijd van het scherm verhogen door het analyseren van de bewegingen van je vingers. Beide technieken creëren dus eigenlijk de illusie van snellere prestaties.

Video: Sony S1 en S2 tablets

Helaas mocht men geen foto’s en video’s maken van de PlayStation gaming demo’s. Beide tablets zullen draaien op Android 3.0 Honeycomb (met hopelijk snel een update naar Android 3.1) en details over de processor, de prijs en exacte lanceerdatum ontbreken nog.

Bron: Slashgear

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.