Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste reviews Toshiba Thrive tablet (video)

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2011, 12:44 CategorieAndroid

Hoewel de Toshiba Thrive in Europa met licht afwijkende specificaties en onder een andere naam gelanceerd zal worden is het toch interessant om te kijken hoe de Android Honeycomb tablet presteert in andere delen van de wereld, in dit geval de VS. Hieronder vind je een korte samenvatting van vier reviews van de Toshiba Thrive.

In alle vier de reviews zijn de belangrijkste positieve punten hetzelfde. Zo beschikt de Thrive over volwaardige USB en HDMI aansluitingen en een SD card reader, wat de tablet qua connectiviteit zeer uitgebreid maakt. Ook de prijs is competitief met 429,00 dollar  (299,00 euro) voor de versie met 8GB aan opslaggeheugen. De combinatie van deze twee elementen maakt de Thrive bijna net zo aantrekkelijk als de ASUS Eee Pad Transformer. Ook het ingebouwde file management systeem en de vervangbare batterij behoren tot de positieve punten.

Een nadeel dat veel genoemd wordt is het wat robuuste design en het zware gewicht, maar je hebt hier dan ook te maken met een tablet die qua hardware de functionaliteiten biedt van een laptop. De Thrive is dus niet voor iedereen weggelegd en is zeker geen mobiel apparaat dat je staand in de trein even gebruikt. Qua gebruik moet je niks van een laptop verwachten. Hiervoor is het uitgebreid bewerken van bestanden te vermoeiend zonder goede steun van de handen. Kortom, de Thrive zit ergens tussen een tablet en een laptop in. De Thrive is ook een van de weinige tablets met LED indicatoren in het design. Over het algemeen worden deze beschouwd als irritant en onnodig.

Video reviews Toshiba Thrive

 

Als je dus geen behoefte hebt aan een volwaardige USB of HDMI aansluiting en een SD card reader dan zijn er slankere en mooiere tablets te krijgen. In de review wordt ook vooral verwezen naar de Eee Pad Transformer. Mocht je alle connectiviteit zeer interessant en het design ondergeschikt vinden  dan biedt de Toshiba Thrive absoluut waar voor je geld.

Bronnen: MobileTechReview, CNET, Slashgear, Engadget
Kijk hier voor directe links naar alle populaire tablets

Kijk hier voor winkels die deze tablet met abonnement aanbieden

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.