Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP: webOS updates en meer applicaties, TouchPad is voor de zakelijke markt

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2011, 12:23 CategorieApplicaties

De eerste reviews van de HP TouchPad waren niet geheel positief en dat heeft HP zelf natuurlijk ook gemerkt. Deze week heeft de fabrikant dan ook een aantal officiële berichten de deur uitgedaan om te reageren op de tekortkomingen van en de kritieken op haar nieuwe tablet.

Tegenover app ontwikkelaars heeft HP laten weten absoluut niet te laat te zijn voor kans van slagen in de tabletmarkt. Volgens HP zijn mensen die dit zeggen kortzichtig en bekrompen. Tablets zijn volgens de fabrikant nog steeds een relatief nieuwe productcategorie en er is nog een lange weg te gaan. HP ziet zichzelf als de absolute nummer één worden in de tabletmarkt en geeft als argument dat dit ook bewezen is in andere technologiemarkten. webOS applicaties zijn van groot belang voor het slagen van de TouchPad (en andere webOS apparaten) en daarom geeft HP ook aan het besturingssysteem in meerdere mobiele apparaten te willen integreren. Om deze manier wordt de markt voor applicaties groter en zullen ontwikkelaars eerder aan de slag gaan met webOS.

Om ontwikkelaars nog enthousiaster te krijgen om voor webOS aan de slag te gaan heeft HP enkele kortingsacties in het leven geroepen. Iedereen die een TouchPad app ontwikkelt kan een tablet lenen of een korting krijgen via HP. Als je applicatie af is kun je zelf een nog hogere korting verwachten. Ook het nieuwe Pivot App magazine moet ontwikkelaars aantrekken. Hierin zullen elke maand interessante applicaties uitgelicht worden en TouchPad gebruikers ontvangen Pivot automatisch op de tablet.

HP gaat voor de zakelijke markt

In de eerste reviews werd ook gemeld dat webOs nog niet dat bracht wat men verwachtte. Zo zaten er nog vele bugs en schoonheidsfoutjes in en kan de snelheid ook omhoog. HP heeft hierop gereageerd door te zeggen dat er binnenkort webOS updates zullen verschijnen die alles glad moeten strijken.

Ook geeft HP aan dat er een verkeerd beeld geschetst wordt van de TouchPad wanneer deze vergeleken wordt met bijvoorbeeld de iPad. De TouchPad is namelijk helemaal geen directe concurrent van de iPad. HP wil zich met de tablet vooral richten op de zakelijke markt. HP geeft aan dat er voldoende ruimte is om samen met Apple te groeien. webOS moet op meerdere apparaten beschikbaar gaan zijn en om deze manier een webOS omgeving creëren waar de TouchPad een onderdeel van is.

Bron: Forbes, Slashgear

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.