Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo lanceert IdeaPad K1 en ThinkPad Android tablets (video)

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2011, 11:10 CategorieAndroid

Lenovo heeft vandaag haar eerste Android 3.1 tablets gelanceerd in de vorm van de IdeaPad K1, gericht op consumenten, en de ThinkPad, gericht op de zakelijke markt. Beide tablets beschikken over een Tegra 2 dual-core processor en hebben toegang tot een eigen Lenovo Android App Shop, naast de standaard Android Market.

Lenovo IdeaPad K1 Tablet

De IdeaPad K1 heeft een 10.1 inch IPS scherm met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en 10-point multitouch. Binnenin vinden we 1GB aan RAM geheugen, Wifi en de keuze uit 16GB, 32GB of 64GB aan flash geheugen. Verder beschikt de tablet over een 2 megapixel camera aan de voorzijde, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, stereo speakers, Bluetooth, een micro SD card reader en micro HDMI. Lenovo zal bepaalde modellen ook met 3G connectiviteit uitrusten.

De IdeaPad K1 is iets aan de zware kant met 750 gram en ook dikker dan menig andere tablet in de markt met 13.3mm. Bovenop Honeycomb heeft Lenovo ook har eigen schil gelegd, vooral voor social media. De Social Touch Interface moet gemakkelijker toegang bieden tot diensten als Twitter en Facebook. Ook heeft Lenovo haar eigen muziek en video spelers toegevoegd.

De prijs van de IdeaPad zal tussen de 449,00 dollar en 599,00 dollar liggen. De IdeaPad K1 is vanaf vandaag in de VS te koop. Wanneer de tablet naar Europa komt is nog niet bekend.

Video IdeaPad K1 hands-on

Lenovo ThinkPad Tablet

Qua specificaties lijkt de ThinkPad veel op de IdeaPad; Zo zien we de Tegra 2 processor en een 1.280 bij 800 IPS display van 10.1 inch terug. Verder beschikt de tablet over een SD card reader, 1GB aan RAM geheugen, GPS, en de 2 en 5 megapixel camera. Ook de ThinkPad zal te koop zijn als 16GB, 32GB of 64GB versie.

De ThinkPad is dikker dan de IdeaPad met 14mm, maar wel lichter met 715 gram. Een extra toevoeging op de tablet voor de consumentenmarkt is de stylus. Het is ook niet zomaar een stylus; je kunt er handgeschreven teksten mee invoeren, documenten mee opmaken en mee te tekenen. Ook is de pen drukgevoelig. De goedkoopste versie van de ThinkPad (499,00 dollar) wordt zonder stylus verkocht. Voor 30 dollar extra krijg je de stylus erbij.

Het optionele keyboard dock doet ons denken aan de ASUS Eee Pad Transformer, maar helaas beschikt ook deze accessoires niet over een geïntegreerde batterij voor extra speeltijd. Je krijgt wel een volledig toetsenbord met een TrackPoint voor navigatie. Het keyboard dock zal 99,00 dollar gaan kosten.

Video Lenovo ThinkPad met keyboard dock

De ThinkPad is vanaf vandaag in de VS te koop. Wanneer de tablet naar Europa komt is nog niet bekend.

Video Lenovo tablets hands-on

Lenovo Android App Shop

De Lenovo App Shop moet speciale applicaties bevatten die Lenovo zelf uitgekozen en gecheckt heeft voor compatibiliteit met haar tablets. Op deze manier moeten gebruikers een optimale ervaring met software van derden krijgen.

Video Lenovo custom interface en App Shop

Bron: Slashgear, Netbooknews, Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.