Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Motorola Xoom krijgt eindelijk Android 3.1, ASUS is al toe aan 3.2

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2011, 18:49 CategorieAndroid

Bezitters van een Motorola Xoom hebben er eindeloos op moeten wachten, maar binnenkort is het dan zover. De Xoom zal vanaf begin augustus in Europa voorzien worden van de Android 3.1 update welke onder meer de SD card functionaliteit moet activeren.

Op Facebook heeft Motorola een duidelijke uitleg gegeven waarom gebruikers buiten de VS zo lang op de update hebben moeten wachten. Kort gezegd heeft Motorola binnen de VS een directe samenwerking met Google waardoor updates snel verwerkt worden maar Google een grote vinger in de pap heeft. Buiten de VS heeft Motorola meer speelruimte om extra functionaliteiten toe te voegen aan de software maar worden de updates weer langzamer uitgerold. De Android 3.1 update zal vanaf begin augustus in fasen OTA (Over The Air) uitgerold worden. Na 9 augustus kun je de update ook zelf downloaden via je tablet, mocht je de automatische update niet ontvangen hebben. Naast SD card ondersteuning biedt Android 3.1 onder andere in grootte aanpasbare widgets voor het homescreen, verbeterde multi-tasking en een aantal bug fixes.

ASUS Eee Pad Transformer krijgt Android 3.2

Nu Motorola eindelijk aan Android 3.1 begint is ASUS al toe aan Android 3.2. ASUS heeft op Twitter bekendgemaakt dat de Android 3.2 update voor de Eee Pad Transformer vanaf 2 augustus in Nederland uitgerold zal worden. Android 3.2 biedt onder meer compatibiliteit met 7 inch tablets (niet belangrijk voor de Transformer), App Enlarge (Compatibility Zoom) en Multi-gesture touchpad voor de docking van de Transformer.

 • Delen:

Reacties

 1. Piet
  27 juli, 2011 om 19:29

  Ik vraag me af wanneer de Samsung Tab 10.1v eens een keer een update krijgt naar 3.1!!

  • Ton Gommans
   27 juli, 2011 om 23:32

   Het zal hetzelfde verhaal zijn als met de Xoom. Maar we wachten af. Misschien worden we wel heel blij hiervan…

   • T.A Blet
    28 juli, 2011 om 19:20

    Samsung geeft geen software ondersteuning voor de 10.1v dus daar hoeven wij helemaal niets van te verwachten.
    Zij kaatsen de bal naar Vodafoon en deze kaatst hem weer lekker terug.

    Ik roep iedereen op om in September Europees te gaan kopen.
    Dan komt namelijk de nieuwe Archos 10.1 uit en liefst voor iets meer dan 2/3 van de prijs.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.