Review: Consumentenbond bekijkt Samsung Galaxy Tab 10.1

12 juli 2011 1 Minuut 3 Reacties
Video-Galaxy-Tab-10-1

De Samsung Galaxy Tab 10.1 is nog niet in Nederland te krijgen, maar de Consumentenbond heeft de tablet al aan een review mogen onderwerpen. De conclusie is zeer positief aangezien de Galaxy Tab 10.1 de beste niet-Apple tablet is die de Consumentenbond tot op heden in handen heeft gehad.

De Galaxy Tab 10.1 heeft een 10.1 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een Tegra 2 processor, Android 3.1 met de Samsung TouchWiz schil, twee camera’s met LED flitser, Wifi, Bluetooth, optioneel 3G, en stereo speakers. Deze tablet is de dunste tablet in de markt en heeft een licht gewicht van 580 gram.

De Consumentenbond ziet als positieve punten de snelle hardware, het goede scherm met hoge resolutie, de goed werkende virtuele keyboard en de camera’s met LED en autofocus. Negatieve punten zijn het wat lastig instellen van de tablet, de soms trage reactietijd en ontbrekende souplesse, het reflecterende scherm, en de trage overgang tussen de landscape en portrait modus.

Ook vindt de Consumentenbond Android 3.1 een verbetering ten opzichte van Android 3.0, al is er nog steeds ruimte om Android verder te verbeteren.

Reacties (3)