Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung komt met webOS tablets’

Geschreven door
Geplaatst op1 juli 2011, 15:27 CategorieBesturingssystemen

Het zou zomaar kunnen dat Samsung in de nabije toekomst met een webOS tablet komt. In een interview met Bloomberg laat HP CEO Leo Apotheker weten druk in gesprek te zijn met partners om licenties van haar webOS besturingssysteem te verkopen. Het is niet officieel bevestigd dat Samsung een van deze partners is, maar volgens anonieme bronnen van Bloomberg zijn beide bedrijven in onderhandeling.

Overigens wil dit niet perse zeggen dat Samsung toekomstige tablet zal uitrusten met webOS. Wellicht komt de fabrikant met een nieuwe smartphone serie die gebruik maakt van het besturingssysteem. De motivatie van Samsung om voor webOS te kiezen zou volgens de bronnen liggen in het feit dat Google haar restricties voor aanpassingen van Android steeds verder uitbreidt. Een woordvoerder van Samsung kon alleen maar melden dat de fabrikant de relatie met Google wil verbeteren om de ultieme gebruikerservaring aan klanten te bieden. 

Bron: Slashgear

 • Delen:

Reacties

 1. Sam
  01 juli, 2011 om 15:37

  hmm ik dacht dat je een nieuwtje te pakken had hier, maar het zijn maar geruchten. GG titel…

  Maar wel interessante potentiële partner natuurlijk al heeft Apotheker er wel bij gezegd dat ze alleen willen partneren met bedrijven die een serieuze investering in het platform willen doen (en dan bedoel ik niet perse een financiële investering). Exclusiviteit is geen eis maar webOS moet het 1 van de 5 beschikbare os sen zijn zeg maar. Samsung is voor de consument misschien wel een interessante maar door de andere projecten die ze hebben lopen zie ik het nog niet echt snel gebeuren.

  Ik zie LG veel eerder als partner aangekondigd worden, want die moeten echt wat gaan doen anders komt het daar ook nooit meer goed.

  2cts

  • Martijn
   01 juli, 2011 om 15:50

   Zo’n titel trekt wel de aandacht :)

   Ik sluit Samsung toch niet uit. Het is een serieuze hardware partner waar je echt iets aan hebt en ik zie Samsung Android nog wel verlaten.

 2. Sam
  01 juli, 2011 om 15:54

  Uitsluiten doe ik ze zeker niet maar ik zie ze android ook niet snel verlaten.

  Samsung is op dit moment in mijn ogen by far de meest succesvolle android fabrikant, zowel voor smartphones als met hun tabs

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.