Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Voor elke 24 iPads wordt 1 Android tablet verkocht’

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2011, 11:39 CategorieAndroid

Hoeveel Android tablets er tot op dit moment verkocht zijn blijft gissen, maar een rekenmodel van John Gruber (Daring Fireball) toont dat er momenteel 1.2 miljoen Android tablets in handen van consumenten zijn. De verkopen van Apple’s iPad zijn overzichtelijker met een kleine 29 miljoen stuks. Dit houdt in dat voor elke 24 verkochte iPads er maar één Android tablet verkocht wordt.

Het aantal apparaten groter dan 7 inch – het minimale formaat dat door Google bestempeld is als een tablet – dat toegang krijgt tot de Android Market ligt 0,9 procent. Het totale aantal Android apparaten wat tot nu toe verkocht is ligt op 135 miljoen. 0,9 procent hiervan is dus een tablet PC. De rekensom klopt volgens TheNextWeb niet helemaal en er zitten haken en ogen aan, maar zelfs al zou je Android een miljoen extra tablets geven, dan nog zie je dat deze tablets ver achterlopen op Apple’s iPad. Wellicht dat de Samsung Galaxy Tab 10.1 en Galaxy Tab 8.9 de komende maanden voor een betere balans gaan zorgen. Google en de tabletfabrikanten hebben in ieder geval nog een hoop werk te doen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.