Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Amazon kan dit jaar gemakkelijk nog 3 tot 5 miljoen tablets verkopen’

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2011, 11:24 CategorieApple

Als er in de tabletwereld ergens met spanning en hoge verwachtingen naar uitgekeken wordt dan is het wel de lancering van de eerste Amazon tablets. Ergens deze maand of begin volgende maand moet het gaan gebeuren, maar wat Amazon exact in gedachten heeft is vooralsnog onduidelijk. Volgens analisten van Forrest Research zou Amazon gemakkelijk 3 tot 5 miljoen tablets kunnen verkopen in het laatste kwartaal van dit jaar.

Als voorwaarde geeft Forrest Research wel dat de tablet(s) significant lager geprijsd worden dan de iPad 2 en dat aan de vraag van de consument voldaan kan worden. Aan de eerste voorwaarde lijkt in ieder geval voldaan te gaan worden aangezien The New York Post vorige week wist te melden dat de prijs van de eerste Amazon tablet honderden euro’s lager zou liggen dan de iPad 2. De tweede voorwaarde is wellicht minder zeker aangezien Apple nagenoeg alle fabrikanten van displays en alle display componenten opeist voor de productie van de iPad 2 en iPad 3. Eerder gingen er al geruchten dat de lancering van de Amazon tablets vertraagd zou zijn door toedoen van Apple.

Amazon zou zeker een kans maken op een groot marktaandeel wanneer ze haar nieuwe hardware met verlies in de markt zet. De winst zou dan puur gehaald kunnen worden uit content die consumenten via de tablets aanschaffen in de verschillende Amazon winkels.

Wat we tot nu toe denken te weten is dat er twee Amazon tablets gelanceerd gaan worden. Het eerste model heeft de codenaam “Coyote“, beschikt over een Tegra 2 dual-core processor, draait op Android Honeycomb en wordt binnenkort gelanceerd. Het tweede model heeft als codenaam “Hollywood“, beschikt over de nieuwe Tegra 3 ‘Kal-El’ processor, draait op het nieuwe Android Ice Cream Sandwich besturingssysteem en wordt waarschijnlijk eind dit jaar of begin volgend jaar gelanceerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.