Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amazon tablet wordt flink goedkoper dan de iPad

Geschreven door
Geplaatst op26 augustus 2011, 20:41 CategorieAndroid

Er wordt al maanden gesproken over twee mogelijke Amazon tablets, waarvan er in ieder geval één binnenkort gelanceerd moet worden. Harde feiten of officiële specificaties zijn er nog niet, maar de geruchten spreken over een 10 inch “Hollywood” tablet welke beschikt over de nieuwe Tegra 3 ‘Kal-El’ processor en een 7 inch instapmodel “Coyote” tablet. Beide tablets zouden draaien op het Android besturingssysteem.

Volgens de New York Post hebben insiders bij Amazon laten weten dat de tablet honderden dollars minder zal kosten dan de iPad, welke momenteel te koop is vanaf 479,00 euro. Waarschijnlijk spreken de bronnen hier over het 7 inch instapmodel dat dan een richtprijs van rond de 300 dollar zal gaan krijgen. Eerder werd er gesproken over het feit dat Amazon haar tablets met verlies wil verkopen en de winst juist wil behalen uit de content die consumenten via de Amazon Stores aankopen, zoals e-books, muziek en films. Of we echt uit moeten kijken naar de komst van de eerste Amazon tablet is maar de vraag aangezien er ook informatie opgedoken is welke toont dat de budget tablet puur een geavanceerde e-reader is. Amazon zou deze willen introduceren om eerst de e-reader markt voor zichzelf veilig te stellen.

Op een later moment zou Amazon dan de volwaardige “Hollywood” tablet willen lanceren. Toch is het maar afwachten of deze tablet daadwerkelijk volwaardig is aangezien Amazon features zou willen schrappen om de prijs van de tablet laag te houden. Eerdere geruchten spraken over een prijs van 349,00 dollar voor het instapmodel en 449 dollar voor de uitgebreide tablet. Met de steeds agressievere prijsstellingen in de tabletmarkt heeft Amazon wellicht besloten deze naar beneden bij te stellen.

In september of oktober kunnen we in ieder geval de lancering van de eerste tablet / e-reader verwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.