Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android op de HP TouchPad komt steeds dichterbij (video)

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2011, 11:09 CategorieAndroid

Nu HP de TouchPad afgeschreven heeft en tegen belachelijke prijzen te koop zet blijft de vraag wat er met webOS staat te gebeuren. Het besturingssysteem had (en heeft) veel potentie maar met matige hardware kom je simpelweg niet ver. Toch kan een TouchPad van 99 dollar goed van pas komen. Eerder berichtten we al dat er een team van ontwikkelaars aan het werk was om Android naar de TouchPad te brengen, maar inmiddels zijn verschillende teams hiermee bezig.

Cyanogen is één van deze teams en zij lijken al behoorlijk ver gevorderd te zijn in het laten draaien van een aangepaste versie van Android op de TouchPad. In de video na de break zie je hoe ze Android opgestart krijgen op de TouchPad. Het touchscreen werkt nog niet, maar daar komt volgens de ontwikkelaars snel verandering in. Ze willen het overigens ook mogelijk maken meerdere besturingssystemen op je TouchPad te gebruiken. Zo kun je bepaalde webOS applicaties in webOS gebruiken en voor de grotere keuze qua software overschakelen op Android.

Momenteel is het volgens de ontwikkelaars mogelijk Android 2.3 Gingerbread te laten draaien op de TouchPad, wat al zeer mooi zou zijn voor een tablet van 99 dollar. Voorlopig zal er nog hard gewerkt worden aan de perfectie van Android software voor de TouchPad en het zal zeker nog even duren voordat de software publiekelijk beschikbaar is.

Nu de TouchPad voor 99 dollar te koop is – helaas niet in Nederland – is het een zeer gewild product geworden. Verschillende retailers hebben alle exemplaren uitverkocht, maar HP zegt nog een grote voorraad achter de hand te hebben. De ontwikkelaars van Cyanogen zeggen dat dit een van de grootste problemen is aangezien zij TouchPads nodig hebben om de software op te laten draaien en te kunnen testen.

Bron: Android Community

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.