Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple haalt alles uit de kast voor productie iPad 3 displays

Geschreven door
Geplaatst op24 augustus 2011, 17:32 CategorieApple

Zowel de originele iPad als de iPad 2 waren na de lancering nagenoeg meteen uitverkocht en velen hebben lang moeten wachten om een exemplaar in handen te kunnen krijgen. De reden hiervoor was vooral het tekort aan displays. Dat laat Apple zich geen drie keer gebeuren want voor de productie van de displays van de iPad 3 heeft Apple namelijk drie fabrikanten ingeschakeld; Sharp, Samsung en LG Display.

Opvallend is dat LG de belangrijkste leverancier zal worden, mits testproductiefase overleefd wordt. De fabrikant zou eerder namelijk verschillende foutieve displays geleverd hebben voor de tweede generatie iPads. De verwachting is dat de iPad 3 (of iPad 2 Plus) uitgerust zal worden met een hoge resolutie display als het Retina display dat we kennen van de iPhone 4. De resolutie zal dan viermaal zo hoog zijn als de resolutie van de iPad en iPad 2, namelijk 2.048 bij 1.536 pixels. Ook zou de lancering van de derde generatie iPads doorgeschoven zijn naar begin 2012, waar eerst verwacht werd dat we dit jaar nog een nieuwe versie zouden gaan zien. Dit zou goed kunnen aangezien we eerder geruchten vernamen over productieproblemen met de Retina Displays.

Nu Apple drie van de grootste display fabrikanten ingeschakeld heeft voor de productie van haar tablet wordt het steeds lastiger voor concurrenten om displays in grote volumes te laten fabriceren. Al deze fabrikanten hebben contracten lopen met Apple waardoor het merk altijd voorrang krijgt. Zo zou Amazon hier al last van hebben voor de productie van haar eerste generatie tablets en gingen er geruchten dat de BlackBerry PlayBook dit jaar werd vertraagd mede door toedoen van Apple.

Over het display zijn de meeste analisten en kenners het inmiddels wel eens, maar over de overige specificaties kunnen we blijven gissen. Om een idee te krijgen van wat er allemaal mogelijk is kun je alle geruchten over de iPad 3 hier teruglezen.

Bron: 9-to-5 mac  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.